localtime - skript- och diagramfunktion

Denna funktion returnerar en tidsmarkör för aktuell tid från systemklockan för en angiven tidszon.

Syntax:

LocalTime([timezone [, ignoreDST ]])

Returnerad datatyp: dual

Argument
Argument Beskrivning
timezone

timezoneanges som en sträng som innehåller någon av de geografiska platser som listas under Time Zone i Windows Control Panel för Date and Time eller som en sträng i formatet "GMT+tt:mm". En lista över godkända platser och tidszoner anges också i tabellen nedan.

Om ingen tidszon anges returneras den lokala tiden.

Anteckning om informationOm du använder en DST-förskjutning (d.v.s. att du anger ett ignoreDST-argumentvärde som utvärderas till False) måste du ange ett ställe snarare än en GMT-förskjutning i place-argumentet. Det beror på att vid justering av sommartid krävs information om breddgrad i tillägg till informationen om längdgrad från en GMT-förskjutning. Mer information finns i Använder GMT-förskjutningar i kombination med DST.
ignoreDST

Om det här argumentet utvärderas till True ignoreras DST (sommartid). Giltiga argumentvärden som utvärderas till True inkluderar -1 och True().

Om det här argumentet utvärderas till False justeras tidsstämpeln för sommartid. Giltiga argumentvärden som utvärderas till False inkluderar 0 och False().

Om ignoreDST-argumentvärdet är ogiltigt utvärderar funktionen uttrycket som om ignore_dst-värdet utvärderas till True. Om ignoreDST-argumentvärdet inte har angetts utvärderar funktionen uttrycket som om ignore_dst-värdet utvärderas till False.

Giltiga platser och tidszoner
A-C D-K L-R S-Z
Abu Dhabi Darwin La Paz Samoa
AdelaideDhakaLimaSantiago
AlaskaEastern Time (US & Canada)LisbonSapporo
AmsterdamEdinburghLjubljanaSarajevo
ArizonaEkaterinburgLondonSaskatchewan
AstanaFijiMadridSeoul
AthensGeorgetownMagadanSingapore
Atlantic Time (Canada)GreenlandMazatlanSkopje
AucklandGreenwich Mean Time : DublinMelbourneSofia
AzoresGuadalajara Mexico CitySolomon Is.
BaghdadGuamMid-AtlanticSri Jayawardenepura
BakuHanoiMinskSt. Petersburg
BangkokHarareMonroviaStockholm
BeijingHawaiiMonterreySydney
BelgradeHelsinkiMoscowTaipei
BerlinHobartMountain Time (US & Canada)Tallinn
BernHong KongMumbaiTashkent
BogotaIndiana (East)MuscatTbilisi
BrasiliaInternational Date Line WestNairobiTehran
BratislavaIrkutskNew CaledoniaTokyo
BrisbaneIslamabadNew DelhiUrumqi
BrusselsIstanbulNewfoundlandWarsaw
BucharestJakartaNovosibirskWellington
BudapestJerusalemNuku'alofaWest Central Africa
Buenos AiresKabulOsakaVienna
CairoKamchatkaPacific Time (US & Canada)Vilnius
CanberraKarachiParisVladivostok
Cape Verde Is.KathmanduPerthVolgograd
CaracasKolkataPort MoresbyYakutsk
CasablancaKrasnoyarskPragueYerevan
Central AmericaKuala LumpurPretoriaZagreb
Central Time (US & Canada)KuwaitQuito-
ChennaiKyivRiga-
Chihuahua-Riyadh-
Chongqing-Rome-
Copenhagen---

Exempel och resultat:

Nedanstående exempel baseras på den funktion som anropas 2023-08-14 08:39:47 lokal tid, med den lokala tidszonen på servern eller i skrivbordsmiljön inställd till GMT-05:00, och i en region som har implementerat sommartid vid det här listade datumet.

Skriptexempel
Exempel Resultat

localtime ()

Returnerar den lokala tiden 2023-08-14 08:39:47.

localtime ('London')

Returnerar den lokala tiden i London, 2023-08-14 13:39:47.

localtime ('GMT+02:00')

Returnerar lokal tid i tidszonen GMT+02:00, 2023-08-14 14:39:47. Ingen justering görs för sommartid eftersom en GMT-förskjutning, snarare än en plats, anges.

localtime ('Paris',-1)

Returnerar lokal tid i Paris utan hänsyn till sommartid, 2023-08-14 13:39:47.

localtime ('Paris',True())

Returnerar lokal tid i Paris utan hänsyn till sommartid, 2023-08-14 13:39:47.

localtime ('Paris',0)

Returnerar lokal tid i Paris med hänsyn taget till sommartid, 2023-08-14 14:39:47.

localtime ('Paris',False())

Returnerar lokal tid i Paris med hänsyn taget till sommartid, 2023-08-14 14:39:47.

Använder GMT-förskjutningar i kombination med DST

Enligt implementeringen av biblioteken för International Components for Unicode (ICU) i Qlik Sense krävs ytterligare information om breddgrad när förskjutningar av GMT (Greenwich Mean Time) i kombination med DST (Daylight Saving Time, sommartid) används.

GMT är en förskjutning av längdgraden (öst-västlig), medan DST är en förskjutning av breddgraden (nord-sydlig). Helsingfors (Finland) och Johannesburg (Sydafrika) har till exempel samma förskjutning GMT+02:00, men de har inte samma DST-förskjutning. Det innebär att förutom GMT-förskjutningen krävs för DST-förskjutningar information om breddgraden för den lokala tidszonen (inmatad geografisk tidszon) för att få fullständig information om lokala DST-förhållanden.