Introduktionskurs om diagramuttryck

Den här introduktionskursen handlar om diagramuttryck i Qlik Sense. I uttryck kombineras funktioner, fält och matematiska operatorer, och de används för att bearbeta data och producera ett resultat som kan visas i en visualisering.

Diagramuttryck används för det mesta i mått. Du kan även skapa visualiseringar som är mer dynamiska och effektiva genom att använda uttryck för rubriker, underrubriker, fotnoter och till och med dimensioner.

Det här får du lära dig

När du har slutfört introduktionskursen kommer du att kunna använda uttryck i visualiseringar.

Vem är den här introduktionskursen avsedd för?

Du bör vara bekant med grunderna i Qlik Sense. Du ska till exempel ha läst in data, skapat appar och skapat visualiseringar på olika ark.

Du behöver åtkomst till Skriptredigeraren och behörighet att ladda data i Qlik Cloud.

Det här behövs innan du kan börja

Hämta det här paketet och packa upp det på din dator:

Appen Diagramuttryck

QVF-filen innehåller förladdade data.

Ladda upp QVF-filen och öppna den tillgängliga appen.

Lektioner i introduktionskursen

Avsnitten i den här introduktionskursen kan slutföras i valfri ordning. I senare avsnitt förutsätts dock att du är bekant med de tidigare avsnitten. Skärmdumparna har tagits i Qlik Cloud. Det kan se lite annorlunda ut om du använder Qlik Sense i en annan driftsättning.

Vill du lära dig mer?

Din åsikt är viktig

Vi tar tacksamt emot all din feedback. I avsnittet nedan kan du berätta vad du tycker om oss.