Ladda data från datakatalogen

Du kan läsa in data till din app eller ditt skript från befintliga datauppsättningar som du har åtkomst till via datakatalogen.

Anteckning om informationOm du behöver förbereda dina data innan du laddar, till exempel genom att välja avgränsare, rubrikrader eller filter, bör du ladda data med Lägg till data. Mer information finns i Lägga till data i appen från kopplingar och nya filer.

Ladda data från datakatalogen i Datahanteraren

1. Öppna en app.

2. Öppna Datahanteraren.

3. Klicka på Lägg till Lägg till dataDatakatalog. Du kan även klicka på Datakatalog i Navigering.

4. Välj data som du vill ladda.

• Om du vill ladda alla data i datauppsättningen markerar du kryssrutan i den datauppsättningens rad.

• Om du vill ladda vissa tabeller eller fält från en datauppsättning klickar du på datauppsättningens namn. Välj fälten från tabellerna som du vill ladda. Klicka på Tillbaka för att lägga till fler data eller klicka på Nästa.

5. I Sammanfattning kan du gå igenom data som du lägger till i din app och klicka på Ladda i appen.

Tabellerna läggs till i Datahanteraren.

Anteckning om information

När du importerar en datauppsättningsfil till en Qlik Sense app eller ett utrymme med Datahanteraren (dra och släpp eller andra direkta uppladdningar) så kan du ladda högst 5 000 fält.

Nästa steg

Dina valda data finns nu tillgängliga i Datahanteraren. Du kan fortsätta arbeta på tabeller i Datahanteraren, göra kopplingar eller redigera dina tabeller med hjälp av alternativ för dataprofilering. När du är redo att ladda data in i din app klickar du på Ladda data.

Några ytterligare steg du kan ta innan du laddar data:

Ladda data från datakatalogen i Skriptredigeraren

1. Öppna en app.

2. Öppna Skriptredigeraren.

3. Under Lägg till data klickar du på Lägg till från datakatalog.

4. Välj data som du vill ladda.

• Om du vill ladda alla data i datauppsättningen markerar du kryssrutan i den datauppsättningens rad.

• Om du vill ladda vissa tabeller eller fält från en datauppsättning klickar du på datauppsättningens namn. Välj fälten från tabellerna som du vill ladda. Klicka på Tillbaka för att lägga till fler data eller klicka på Nästa.

5. I Sammanfattning kan du gå igenom data som du lägger till i din app och klicka på Infoga skript.

Tabellerna läggs till i inläsningsskriptet.

Ladda data från datakatalogen i Skriptredigeraren

1. Öppna ett skript

2. Öppna redigeraren.

3. Under Lägg till data klickar du på Lägg till från datakatalog.

4. Välj data som du vill ladda.

• Om du vill ladda alla data i datauppsättningen markerar du kryssrutan i den datauppsättningens rad.

• Om du vill ladda vissa tabeller eller fält från en datauppsättning klickar du på datauppsättningens namn. Välj fälten från tabellerna som du vill ladda. Klicka på Tillbaka för att lägga till fler data eller klicka på Nästa.

5. I Sammanfattning kan du gå igenom data som du lägger till i din app och klicka på Infoga skript.

Tabellerna läggs till i skriptet.

Begränsningar

Datakatalogen har följande begränsningar:

• När du väljer en QVD som skapats av en Amazon S3-bucket kommer datakatalogen alltid att välja den första kopplingen i listan om det finns flera kopplingar.