converttolocaltime - skript- och diagramfunktion

Konverterar en UTC- eller GMT-tidsmarkör till lokal tid i form av ett dualt värde. Ett antal platser (städer, platser och tidszoner) i hela världen kan användas.

Syntax:

ConvertToLocalTime(timestamp [, place [, ignore_dst=false]])

Returnerad datatyp: dual

Argument
Argument Beskrivning
timestamp Tidsmarkören, eller uttrycksresultatet som tidsmarkör som ska konverteras.
place

En plats eller tidszon från tabellen över giltiga platser och tidszoner nedan. Du kan också använda GMT eller UTC för att definiera lokal tid. Följande värden och tidsförskjutningsvärden är giltiga:

• GMT
  • GMT-12:00 - GMT-01:00
  • GMT+01:00 - GMT+14:00
  • UTC
  • UTC-12:00 - UTC-01:00
  • UTC+01:00 - UTC+14:00
Anteckning om informationOm du använder en DST-förskjutning (d.v.s. att du anger ett ignore_dst-argumentvärde som utvärderas till False) måste du ange ett ställe snarare än en GMT-förskjutning i place-argumentet. Det beror på att vid justering av sommartid krävs information om breddgrad i tillägg till informationen om längdgrad från en GMT-förskjutning. Se Använder GMT-förskjutningar i kombination med DST för information.
Anteckning om informationDu kan bara använda standardinställda tidsförskjutningar. Det går inte att använda en godtycklig tidsförskjutning, till exempelGMT-04:27.
ignore_dst

Om det här argumentet utvärderas till True ignoreras DST (sommartid). Giltiga argumentvärden som utvärderas till True inkluderar -1 och True().

Om det här argumentet utvärderas till False justeras tidsstämpeln för sommartid. Giltiga argumentvärden som utvärderas till False inkluderar 0 och False().

Om ignore_dst-argumentvärdet är ogiltigt utvärderar funktionen uttrycket som om ignore_dst-värdet utvärderas till True. Om ignore_dst-argumentvärdet inte har angetts utvärderar funktionen uttrycket som om ignore_dst-värdet utvärderas till False.

Giltiga platser och tidszoner
A-C D-K L-R S-Z
Abu Dhabi Darwin La Paz Samoa
AdelaideDhakaLimaSantiago
AlaskaEastern Time (US & Canada)LisbonSapporo
AmsterdamEdinburghLjubljanaSarajevo
ArizonaEkaterinburgLondonSaskatchewan
AstanaFijiMadridSeoul
AthensGeorgetownMagadanSingapore
Atlantic Time (Canada)GreenlandMazatlanSkopje
AucklandGreenwich Mean Time : DublinMelbourneSofia
AzoresGuadalajara Mexico CitySolomon Is.
BaghdadGuamMid-AtlanticSri Jayawardenepura
BakuHanoiMinskSt. Petersburg
BangkokHarareMonroviaStockholm
BeijingHawaiiMonterreySydney
BelgradeHelsinkiMoscowTaipei
BerlinHobartMountain Time (US & Canada)Tallinn
BernHong KongMumbaiTashkent
BogotaIndiana (East)MuscatTbilisi
BrasiliaInternational Date Line WestNairobiTehran
BratislavaIrkutskNew CaledoniaTokyo
BrisbaneIslamabadNew DelhiUrumqi
BrusselsIstanbulNewfoundlandWarsaw
BucharestJakartaNovosibirskWellington
BudapestJerusalemNuku'alofaWest Central Africa
Buenos AiresKabulOsakaVienna
CairoKamchatkaPacific Time (US & Canada)Vilnius
CanberraKarachiParisVladivostok
Cape Verde Is.KathmanduPerthVolgograd
CaracasKolkataPort MoresbyYakutsk
CasablancaKrasnoyarskPragueYerevan
Central AmericaKuala LumpurPretoriaZagreb
Central Time (US & Canada)KuwaitQuito-
ChennaiKyivRiga-
Chihuahua-Riyadh-
Chongqing-Rome-
Copenhagen---

Använder GMT-förskjutningar i kombination med DST

Enligt implementeringen av biblioteken för International Components for Unicode (ICU) i Qlik Sense krävs ytterligare information om breddgrad när förskjutningar av GMT (Greenwich Mean Time) i kombination med DST (Daylight Saving Time, sommartid) används.

GMT är en förskjutning av längdgraden (öst-västlig), medan DST är en förskjutning av breddgraden (nord-sydlig). Helsingfors (Finland) och Johannesburg (Sydafrika) har till exempel samma förskjutning GMT+02:00, men de har inte samma DST-förskjutning. Det innebär att förutom GMT-förskjutningen krävs för DST-förskjutningar information om breddgraden för den lokala tidszonen (inmatad geografisk tidszon) för att få fullständig information om lokala DST-förhållanden.