Åtkomst till molndatabaser direkt med Direct Query

PÅ DEN HÄR SIDAN

Åtkomst till molndatabaser direkt med Direct Query

Använd Direct Query om du vill läsa SQL-databaser utan att behöva importera eller läsa in data i minnet.

Anteckning om Qlik Sense Enterprise SaaS GovernmentQlik Sense Enterprise SaaS - Government (US) användare kan inte använda Direct Query.

Direct Query ger användaren fler alternativ för hur de vill komma åt sina data så att det passar deras individuella behov. Åtkomst till data via Direct Query gör att användaren kan behålla data i sin underliggande datakälla. Detta ökar den hastighet med vilken användare kan interagera med sina data i utbyte mot en del av den flexibilitet som en Qlik Cloud-app i minnet erbjuder.

I allmänhet rekommenderas det att du importerar dina data till Qlik Cloud när så är möjligt. Med Qlik Cloud-appar i minnet kan du bättre anpassa din upplevelse och få ut det mesta av dina data. Men om du hamnar i en situation där dina mål inte kan uppnås genom att importera data, kan Direct Query vara lösningen för dig. På grund av deras strömlinjeformade funktionalitet kan Direct Query-appar också hjälpa nya användare att ta sina första steg mot att skapa fullt fungerande och snabba appar i minnet.

Du kanske överväger att använda Direct Query när:

• Hantera stora datakällor.

• Utforska nya databaser och tabeller.

• Du är i behov av närrealtidsdata, till exempel för att se hur många beställningar som har kommit in under den senaste timmen.

• Prototyp av din instrumentpanel i de inledande faserna innan produktion.

• Extrahera delar av data till Qlik Sense-motorn genom ODAG-appar. Mer information finns här Exporterar inställningar för Direct Query-app till en mallapp.

När du skapar en datamodell i Direct Query, bör du hålla modellen så enkel som möjligt. Komplexa frågor är mer benägna att orsaka prestandaproblem.

En handledning om hur du använder Qlik Sense-appar finns på Introduktionskurs – Börja med grunderna.

Anteckning om informationDirect Query-kapaciteten i Qlik Cloud skiljer sig från Direct Query-satsen i QlikView. Mer information finns i Direct Query.

Funktioner som stöds

Direct Query-appar har olika funktioner jämfört med appar i minnet.

Direct Query stöder följande:

• Typer av datakopplingar:

• Snowflake

Skalära funktioner i Snowflake stöds. En lista över funktioner som stöds finns under Skalära funktioner.

• Emulering av dataanalys i minnet:

• En delmängd av uppsättningsanalys.

• Flertabellsdiagram över godtyckliga komplexa modeller. Befintliga modellkrav för appar i minnet kommer fortfarande att finnas på plats. Till exempel tillåts inte associationsslingor mellan tabeller.

• Grundläggande aggregeringstyper:

• Summa

• Count

• Lägst

• Högst

• Avg

• Only

• Beräkningar före och efter aggregering, baserat på funktion och operationsuppsättning från den underliggande databasen.

• Tabellrelationstyper:

• Inre koppling

• Fullständig yttre koppling

• Iterativ modellering och skapande av instrumentpaneler

• Visualiseringsfunktioner:

• Standarddiagram:

• Stapeldiagram

• Nyansdiagram

• Knapp

• Kombinationsdiagram

• Behållare

• Filterruta

• Mätare

• KPI (nyckeltal)

• Linjediagram

• Karta

• Mosaikdiagram

• Cirkeldiagram

• Spridningsdiagram

• Tabell

• Text och bild

• Vattenfallsdiagram

• Instrumentpanelspaket:

• Videospelare

• Visualiseringspaket:

• Tratt

• Multi-KPI

• Radar

• Sankey Word-moln

Se även