Ladda data från datamarknadsplatsen

Du kan ladda data till din app från en befintlig dataprodukt som du har tillgång till på datamarknadsplatsen.

För att komma åt datamarknadsplatsen måste du gå till Qlik Talend Data Integration-hubben och välja Datamarknadsplats på menyn till vänster. Detta är den centrala platsen för att hantera dataprodukter, en gruppering av flera datauppsättningar som är relaterade till samma affärsdomän. Mer information finns här Arbeta med dataprodukter.

Förutsättningar:

• Du har en prenumeration på Enterprise-nivå

• Du har tillgång till hanterade utrymmen där dataprodukter aktiveras.

• Du har rollen Användare av dataprodukt.

1. Öppna den valda dataprodukten från datamarknadsplatsen, antingen i konsumentläge eller i förvaltarläge.

2. För att börja skapa appen kan du göra något av följande:

• Öppna en dataprodukt i konsumentläge och klicka på knappen Skapa analysapp längst upp till höger.

• Öppna en dataprodukt i förvaltarläge, klicka på menyikonen med tre punkter längst upp till höger och välja Skapa analysapp i listan över åtgärder.

Dialogrutan Skapa app från dataprodukt öppnas

3. I det motsvarande fältet anger du ett namn för appen.

4. Välj i den motsvarande rullgardinslistan i vilket utrymme du vill spara appen.

5. Lägg till en beskrivning för att dokumentera syftet med appen.

6. Lägg till några taggar i appen för att göra den lättare att hitta.

7. Klicka på Nästa.

8. Markera de datauppsättningar som du vill läsa in i appen med hjälp av kryssrutorna, bland alla datauppsättningar som ingår i din dataprodukt, och klicka på Nästa.

9. Granska sammanfattningen av valda data. Du kan klicka på varje enskild datauppsättning för att få en förhandsgranskning av de fält som den innehåller.

10. Du kan även markera kryssrutan Öppna app för att visa appen direkt när den har skapats.

11. Klicka på Läs in i appen.