Aktivitetscenter för Qlik Cloud-analys

I Qlik Cloud-analys kan du skapa, dela och interagera med analysinnehåll. Detta omfattar appar, datakällor, skript, diagram, anteckningar och länkar för analys.

Qlik Cloud-analys har två aktivitetscenter, Insikter och Analyser. Dessa aktivitetscenter ersätter den tidigare hubbupplevelsen i Qlik Cloud-analys. Varje aktivitetscenter ger olika användarupplevelser, beroende på dina behov och din roll i Qlik Cloud-analys. Du kan byta mellan olika aktivitetscenter i navigeringsmenyn navigeringsmeny.

Tillgång till aktivitetscenter

Vilka användarroller och utrymmesbehörigheter du har avgör vilka aktivitetscenter du har tillgång till. Om dina roller och behörigheter tillåter dig att skapa innehåll har du åtkomst till aktivitetscenter för både Insikter och Analyser. Om du bara har behörighet att visa innehåll kommer du bara att ha åtkomst till aktivitetscentret för Insikter.

Din åtkomst till aktivitetscenter förändras beroende på ändringar av dina roller och utrymmesbehörigheter. Om du till exempel har en Analyzer-rättighet har du bara åtkomst till aktivitetscentret för Insikter. Om du sedan får rollen Ansvarig kommer du att ha åtkomst till aktivitetscentret för Analyser, eftersom du med dina nya behörigheter kan skapa ordlistor.

Insikter

Aktivitetscentret för Insikter ger en analysupplevelse som riktar sig till användare som använder analysappar och annat innehåll för att göra upptäckter och hitta insikter.

Administratörer kan lägga till anpassade startsidor för hela klientorganisationen för Insikter. Detta gör det möjligt att marknadsföra specifikt innehåll till alla användare i klientorganisationen. Den anpassade sidan visas som en flik på Startsidan. Mer information finns i Anpassa startsidor i hela klientorganisationen för aktivitetscenter för Qlik Cloud-analys.

Insikter ger ett fokuserat urval av innehållet i katalogen och tillhandahåller endast relevant analys- och samarbetsmaterial. På Insikter kan du visa:

• Appar

• Diagram

• Anteckningar

• Länkar

Mer information finns i Insikter-aktivitetscenter.

Analyser

Aktivitetscentret för Analyser ger en skaparupplevelse som riktar sig till användare som förbereder analytiska data och skapar analytiskt innehåll. Analyser erbjuder användarna verktyg för att skapa och hantera olika typer av datakällor och analytiskt innehåll.

Analyser ger åtkomst till allt innehåll på Qlik Cloud-analys i katalogen. På Analyser kan du visa:

• Diagram
  • Appar
  • Data
  • Skript
  • Anteckningar
  • Länkar
  • Automatiseringar
  • ML-distributioner
  • ML-experiment
  • Ordlistor
  • Assistenter
  • Kunskapsdatabaser
  • Dataprodukter

Aktivitetscentret för Analyser omfattar sidan Skapa. I Skapa kan användare skapa eller ladda upp analys- och datainnehåll för användning i Qlik Cloud.

Mer information finns i Analyser-aktivitetscenter.

Organisera innehåll i aktivitetscenter

Du kan ordna innehåll som appar, diagram, automatiseringar, experiment och anteckningar med hjälp av taggar och samlingar.

Genom att lägga till taggar för innehåll kan du gruppera det tillsammans med annat relaterat innehåll. Du kan bara tagga ditt eget innehåll, eller innehåll i ett utrymme där du har behörighet att redigera. Taggar delas mellan olika aktivitetscenter. Du kan lägga till taggar när du skapar innehåll eller lägga till dem senare när du redigerar detaljer.

Med samlingar kan du gruppera innehåll så att det blir lätt att hitta. Samlingar är privata som standard men klientorganisations- och analysadministratörer kan göra dem offentliga så att de kan delas med alla medlemmar i klientorganisationen. Mer information finns här: