Maskininlärning med Qlik AutoML

Automatiserad maskininlärning hittar mönster i dina data och använder dem för att göra prognoser om framtida data. Med hjälp av maskininlärningsexperiment i Qlik Cloud-analys-hubben kan du samarbeta med andra användare och integrera dina prognosanalyser i Qlik Sense-appar. Förutom att göra prognoser kan du göra en djupgående analys av de viktigaste funktionerna som påverkar det förutspådda resultatet.

Ladda in historiska data från Catalog, starta den automatiserade maskininlärningsprocessen och välj sedan den maskininlärningsmodell som passar bäst för ditt användningsfall. Använd modellerna för att förutsäga resultatet av affärsproblem. Utforska de variabler som påverkar det förutspådda resultatet och få en grundlig förståelse för dina data.

Qlik AutoML är tillgängligt för kunder med följande prenumerationsprodukter:

• Qlik Cloud-analys premium och Enterprise

• Qlik Cloud-dataintegrering standard, Premium och Enterprise

• Qlik Sense Enterprise SaaS

• Qlik Sense Enterprise SaaS Tillägg till Client-Managed

Anteckning om Qlik Sense Enterprise SaaS Government

Qlik Cloud Government har inte stöd för Qlik AutoML.

Anteckning om informationDen här funktionaliteten är inte tillgänglig i Qlik Sense Business eller Qlik Cloud-analys standard.

Grunderna för maskininlärning

Innan du skapar ett experiment måste du definiera en fråga för maskininlärning och förbereda en datauppsättning. Läs mer här.

Skapa experiment

Få en översikt över den automatiserade maskininlärningsprocessen och börja skapa experiment.

Tolkning av modellens prestanda

Lär dig mer om de modellmått som finns tillgängliga för att poängsätta prediktiva modeller.

Förfining av modeller

Hur kan du förbättra din prediktiva modell? Läs mer här.

Arbeta med ML-driftsättningar

Lär dig hur du använder modeller, gör prognoser, använder API:et och mycket mer.

Introduktionskurs – Generera och visualisera förutsägelsedata

I den här introduktionskursen får du veta hur man skapar och tränar ett experiment, driftsätter en modell och genererar förutsägelser och visualiserar förutsägelsedata i en Qlik Sense-app.

Videor om Qlik AutoML

Titta på några av våra korta videor för att komma igång med maskininlärning.

Qlik AutoML (äldre)-dokumentation (endast på engelska)

Se den här dokumentationen om du letar efter den fristående versionen av Qlik AutoML, som inte ingår i Qlik Cloud.