IP-sökning

IP-sökning returnerar platsinformation och punktgeometrier för IP-adresser i en tabell.

IP-sökning är användbar när du analyserar åtkomstdata för webbtjänster. Returnerad tabell innehåller följande fält:

• <nyckelfält>: Samma som nyckelfältet för namntabellen.

• <adresstabell IP-fält>: Samma som IP-fältet som slogs upp. Endast tillgängligt om det inte är samma som nyckelfältet.

• IpPoint: Punkten för hittat element.

• CountryIso2: Landskoden för det hittade objektet.

• Adm1Code: Koden för den första nivåns förvaltningsområde för det hittade elementet. Observera att den här koden inte alltid är kompatibel med koden som returneras av platstjänsten.

• Ort: Orten för det hittade objektet.

• Alla fält utom nyckelfältet från den indatauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

Geolokalisering med IP-adress är inte en exakt metod. För många IP-adresser går det att identifiera en ort men för andra kan bara landet hittas.

Det är normalt att samma IP-adress upprepas på många rader i en tabell. Som bästa praxis förbättras prestandan om du filtrerar bort endast de unika IP-adresserna. Exempel:

MyIpData: LOAD * inline " User;Ip Alice;176.77.23.14 Bob;188.12.2.2 Carol;176.77.23.14 Dave;188.12.2.2 Bob;188.12.2.2 Bob;188.12.2.2 " (delimiter is ';'); MyDistinctIpData: Load distinct Ip resident MyIpData; [IplookupResultTable]: Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT Ip, IpPoint, CountryIso2, Adm1Code, City FROM IpLookup(ipField="Ip") DATASOURCE ipDataset INTABLE keyField="Ip", crs="EPSG:4326" ', MyDistinctIpData); Drop Table MyDistinctIpData;

I det här exemplet används tabellen MyDistinctIpData för att filtrera distinkta IP-data från MyIpData. IplookupResultTable läggs till av Qlik GeoOperations IP-sökning. Därefter tas MyDistinctIpData bort från laddningsskriptet.

Anteckning om information

Qlik GeoOperations inkluderar GeoLite2-data som skapats av MaxMind, tillgängliga från MaxMind.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du IP-sökning.

3. Under Fält för IP-adress anger du fältet som innehåller IP-adresser.

4. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Ladda-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

5. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

6. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

7. Klicka på Infoga skript.