Qlik GeoOperations-analyskällor

Med Qlik GeoOperations-kopplingar kan du enkelt använda geografiska beräkningar och funktioner. Qlik GeoOperations gör det också möjligt för dig att ladda geografiska data från en mängd olika datakällor. Med hjälp av Qlik GeoOperations kan du lösa problem som t.ex.:

• Avgöra hur många kunder som bor inom 15 minuters bilavstånd från en butik
  • Länka GPS-positioner till platser, regioner eller vägnät.
  • Skapa anpassade säljområden från en lista med kommuner.
  • Hitta det närmaste sjukhuset för en lista med patienter.

Qlik GeoOperations hjälper dig att snabbt skapa skript för att ladda eller omvandla dina geografiska data. Qlik GeoOperations finns som tre analytiska kopplingar:

Du kan också själv lägga till GeoOperations-funktioner i skriptetSkriptredigeraren eller Skriptredigeraren. Vissa finns också i diagramuttryck.GeoOperations Mer information finns i Skript med Qlik GeoOperations.

Du kan dessutom lägga till funktionalitet för adressdatasökning med Qlik GeoCoding-prenumerationstjänsten. Mer information finns i Qlik GeoCoding.

Filtyper som stöds

Följande tabell visar vilka datatyper som stöds av Qlik GeoOperations och vilken koppling som rekommenderas för att ladda dem.

Filtyper som stöds
Filtyp Rekommenderad Qlik GeoOperations-koppling
CSV Qlik GeoOperations använder Ladda-operationen
DXF Qlik GeoOperations använder Ladda-operationen
ESRIJSON Qlik GeoOperations använder Ladda-operationen
GeoJSON Qlik GeoOperations GeoJSON
GML2 Qlik GeoOperations använder Ladda-operationen
Shape (ZIP med en SHP- och DBF-fil) Qlik GeoOperations-shapefil

Du kan också använda tidigare inlästa tabeller med Qlik GeoOperations.

Var GeoOperations kan användas

Alla Qlik GeoOperations-kopplingar är tillgängliga i Skriptredigeraren, i Skriptredigeraren och i hubben. Du kan bara välja och ladda data med dem från Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Vissa GeoOperations-skriptoperationer kan användas i uttryck i diagramskript för kartor samt för att möjliggöra dynamiska beräkningar. Operationen körs varje gång urvalet ändras. Data flyttas inte in i datamodellen när GeoOperations används i diagram, vilket förhindrar vidare analys av dessa data. För mer information, se Operation (endast på engelska).

Begränsningar

Följande begränsningar gäller för hur stora datauppsättningarna kan vara med Qlik GeoOperations-operationer:

• Maximalt antal rader: 100 000
  • Maximal storlek på datauppsättning i minnet: 350 MB
  • Maximalt antal rader med routing: 400
  • Maximalt antal rader med namnsökning: 20 000

Vissa operationer stöder strömning av data från Qlik Engine. Datamängden som strömmas från Qlik Engine kan vara större men gränsen för routing är oförändrad.

Migrera från GeoAnalytics-koppling till Qlik GeoOperations

Närmare information om att migrera från GeoAnalytics-koppling till Qlik GeoOperations finns i Migrera från GeoAnalytics-koppling till Qlik GeoOperations.