Skärningspunkter

Skärningspunkter skapar en tabell som mappar alla objekt som skär varandra mellan nyckelfält i två datauppsättningar. Om båda datauppsättningarna innehåller polygoner, returneras det relativa överlappande området jämfört med områdena i respektive datauppsättningar.

Exempel på Skärningspunkter

En karta som visar skärningspunkterna mellan delstater i två olika områden.

Du kan begränsa antalet skärningspunktgeometrier som ska mappas genom att ange antalet geometrier som ska mappas i Antal skärningspunkter. Sedan returneras de mest korsande geometrierna i ordning. Operationen är symmetrisk om Antal skärningspunkter inte anges.

Returnerar följande fält:

• <datauppsättning1-namn>_<uppsättning2-namn>_RelationId: En nyckel som genereras för förhållandet mellan de två geometrierna.

• <datauppsättning1-nyckelfält>: Nyckelfältet från den första datauppsättningen.

• <datauppsättning2-nyckelfält>: Nyckelfältet från den andra datauppsättningen.

• <datauppsättning1-namn>.RelativeOverlap: Överlappningen jämfört med polygonen i den första datauppsättningen. Returneras endast om båda datauppsättningar innehåller polygoner. Det finns en prestandaförlust för att begära detta fält.

• <datauppsättning2-namn>.RelativeOverlap: Överlappningen jämfört med polygonen i den andra datauppsättningen. Returneras endast om båda datauppsättningar innehåller polygoner. Det finns en prestandaförlust för att begära detta fält.

• Alla fält förutom nyckelfälten från den första datauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

• Alla fält förutom nyckelfälten från den andra datauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du Skärningspunkter.

3. Under Antal skärningspunkter kan du ange det maximala antalet skärningspunktsgeometrier i den andra datauppsättningen som ska returneras per geometri i den första datauppsättningen. Endast de geometrier som skär mest (i största överlappande område eller längd) returneras.

Standardvärdet 0 returnerar alla geometrier som skär varandra.

4. Under Använd två datauppsättningar väljer du om du vill använda två nyckelfält från två datauppsättningar eller ett nyckelfält från en enda datauppsättning.

5. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Load-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

6. Om du använder en andra datauppsättning väljer du vilken typ av data som ska laddas och parametrarna under Datauppsättning 2.

För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

7. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

8. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

9. Klicka på Infoga skript.