Azure OpenAI-analyskälla

Använd Azure OpenAI-analyskopplingen för att kommunicera med Microsofts Azure OpenAI-tjänst som ingår i Azures Cognitive Services. Med den här kopplingen kan du förstärka dina Qlik Sense-appar med kontextuellt och analytiskt djup från generativa AI-modeller, t.ex. de som driver ChatGPT.

Med Azure OpenAI-analyskopplingen kan du skicka data från din apps datamodell till Azure OpenAI-tjänsten. Du kan ansluta till den här analyskällan från hubben eller inifrån en app.

Vad är Azure OpenAI Service?

Aktivera ML-ändpunkter i Qlik Cloud

För att använda den här kopplingen måste ändpunkter för maskininlärning aktiveras i Hanteringskonsol. Växeln finns under funktionskontroll i delavsnittet inställningar. Använd brytaren.

Mer information finns i Aktivera analyskopplingar till slutpunkter för maskininlärning.

Begränsningar

• De API:er som du får tillgång till via den här kopplingen tvingar en slutpunktskvotbegränsning. Den är föremål för de enskilda villkoren i dina Microsoft Azure-tjänster.

• Att använda Azure OpenAI:s analyskoppling kommer att påverka och begränsa prestandan i laddning och respons i diagram för Qlik Sense. I hur stor grad detta påverkar prestandan beror på den specifika situationen.

• De olika konfigurationerna för den här kopplingen skickar data till ändpunktstjänsten med följande begränsningar:

• OpenAI Completions API - Rader: Begränsa förfrågan till 25 rader per förfrågan med en maximal batchstorlek på 20 rader per gång.

• OpenAI Chat Completions API - Rader: Begränsa förfrågan till 25 rader per förfrågan med en maximal batchstorlek på en rad per gång.

• I ett scenario där ett program regelbundet laddas om är bästa praxis att cachelagra förutsägelser med en QVD-fil och endast skicka nya rader till förutsägelseslutpunkten. Det kommer att förbättra prestanda för Qlik Sense-programladdning och minska belastningen på slutpunkten.

• Om du använder ett relativt kopplingsnamn och bestämmer dig för att flytta din app från ett delat utrymme till ett annat delat utrymme eller om du flyttar din app från ett delat utrymme till ditt privata utrymme kommer det att ta ett tag innan den analytiska kopplingen uppdateras för att motsvara den nya utrymmesplatsen.