Lös upp

MedLös upp kombineras och förenklas områden för att skapa nya områden. Detta används vanligtvis för att bygga anpassade områden som är uppbyggda av mindre väldefinierade områden, till exempel postområden eller förvaltningsområden.

Exempel på Lös upp

En karta som visar olika delstater uppdelade i förenklade områden.

När du använder Lös upp anger du ett fält för upplösning som innehåller de nya områden som du vill skapa anpassade geometrier för. Lös upp jämför fältet med nyckelfältet i den valda datauppsättningen. Upplösningsfältet och nyckelfälten kan finnas i separata datauppsättningar.

Lös upp returnerar följande fält:

• <upplösningsfält>: Det fält som anges som upplösningsfält.

• DissolvedPolygon: Geometrierna för de nya upplösta områdena.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du Lös upp.

3. I Upplöst fält anger du det fält som ska användas för att kombinera värden från nyckelfältet

Under Upplösning väljer du den upplösning som ska användas för de geometrier som skapas av Lös upp.

Följande upplösningar finns tillgängliga:

• AutoLow: En upplösning som är hälften av Auto.

• Auto: En standardupplösning som beräknas utifrån data.

• AutoHigh: En dubbelt så hög upplösning som Auto.

• Källa: En upplösning utan förenkling av geometrierna.

Anteckning om information

Överlappningar av polygoner tas bort i alla upplösningar utom Källa. Om det upplösta fältet innehåller överlappande områden väljer du Källa.

4. Under Källor till område som ska lösas upp väljer du Datauppsättning 1 eller Datauppsättning 2.

Om du väljer Datauppsättning 2 anger du det nyckelfält som innehåller de områden som ska lösas upp.

5. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Om du bara använder en datauppsättning måste nyckelfältet vara det fält som innehåller de områden som ska lösas upp.

Om du använder två datauppsättningar måste nyckelfältet vara detsamma som det upplösta fältet.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Load-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

6. Om du använder en andra datauppsättning kan du välja vilken typ av data som ska laddas och vilka parametrar som ska användas under Datauppsättning 2.

Nyckelfältet måste innehålla de områden som ska lösas upp.

7. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

8. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

9. Klicka på Infoga skript.