IP opzoeken

IP opzoeken retourneert locatiegegevens en puntgeometrieën voor IP-addressen in een tabel.

IP opzoeken is handig wanneer u toegangsgegevens tot webservices analyseert. De geretourneerde tabel bevat de volgende velden:

• <key field>: Hetzelfde als het sleutelveld voor de naamtabel.

• <IP-veld adrestabel>: Hetzelfde als het IP-veld dat werd opgezocht. Alleen beschikbaar als die niet hetzelfde is als het sleutelveld.

• IpPoint: Het punt voor het gevonden item.

• CountryIso2: De landcode voor het gevonden item.

• Adm1Code: De code voor het bestuursgebied van het eerste bestuurlijke niveau voor het gevonden item. Houd er rekening mee dat deze code niet altijd compatibel is met de code die wordt geretourneerd door de locatieservice.

• City: De stad voor het gevonden item.

• Alle velden behalve het sleutelveld uit de invoergegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

IP-geolocatie is inherent onnauwkeurig. Voor veel IP-adressen is het mogelijk om een stad te lokaliseren, maar voor andere kan alleen het land worden gevonden.

Het komt vaak voor dat hetzelfde IP-adres in veel rijen in een tabel wordt herhaald. Aanbevolen wordt om alleen de unieke IP-adressen te filteren, zo krijgt u namelijk betere prestaties. Bijvoorbeeld:

MyIpData: LOAD * inline " User;Ip Alice;176.77.23.14 Bob;188.12.2.2 Carol;176.77.23.14 Dave;188.12.2.2 Bob;188.12.2.2 Bob;188.12.2.2 " (delimiter is ';'); MyDistinctIpData: Load distinct Ip resident MyIpData; [IplookupResultTable]: Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT Ip, IpPoint, CountryIso2, Adm1Code, City FROM IpLookup(ipField="Ip") DATASOURCE ipDataset INTABLE keyField="Ip", crs="EPSG:4326" ', MyDistinctIpData); Drop Table MyDistinctIpData;

In dit voorbeeld wordt de tabel MyDistinctIpData gebruikt om afzonderlijke IP-gegevens van MyIpData te filteren. IplookupResultTable wordt toegevoegd door Qlik GeoOperations IP lookup. Vervolgens wordt MyDistinctIpData verwijderd uit het load-script.

Informatie

Qlik GeoOperations bevat GeoLite2-gegevens die zijn gemaakt door MaxMind, beschikbaar op MaxMind.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u IP lookup.

3. Onder Veld IP-adres geeft u het veld op dat de IP-adressen bevat.

4. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

5. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

6. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

7. Klik op Script invoeren.