Kluster

Kluster producerar kluster från en punktdatauppsättning baserad på geografisk närhet mellan punkter. Klustergenerationen styrs av avståndsparametern som definierar hur långt bort en punkt kan vara från klustret den tillhör.

Exempel på kluster

En karta som visar olika punkter, med grupperade punkter kondenserade till en enda, större punkt som visar det totala antalet punkter den utgörs av.

Kluster lägger till följande fält:

• <datauppsättningsnyckelfält>: Nyckelfältet från den inmatade datauppsättningen.

• ClusterID: ID för klustret som punkten tillhör.

• Clusters.ClusterPoint: Mittpunkt för kluster.

• Clusters.PointCount: Antalet originalpunkter som tillhör klustret.

• Alla fält utom nyckelfältet från den indatauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du Kluster.

3. Under Avstånd anger du det maximala avstånd som objekt kan vara åtskilda från varandra i avståndsenheten.

4. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Load-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

5. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

6. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

7. Klicka på Infoga skript.