Förenkla

Förenkla förenklar linje- och områdesgeometrier i en datauppsättning. Genom att geografiska data laddas med Förenkla i stället för med Ladda skapas effektivare geometrier som går snabbare att visa.

Exempel på Förenkla

En karta över delstater som är förenklad för att laddas snabbare och se bättre ut.

Förenklingsgraden beräknas automatiskt baserat på area, antal objekt och objektstorlek. Du kan justera denna förenkling till en högre eller lägre upplösning. Områdesförenkling görs med en algoritm som hanterar topologier och kan ta bort luckor och ansluta öar. Linjeförenkling görs med en algoritm för minskning av brytpunkter.

Anteckning om information

Överlappningar av polygoner tas bort från resultatet.

Förenkla returnerar följande fält:

• <datauppsättningsnyckelfält>: Nyckelfältet från datauppsättningen.

• Förenklat_<geometrifältnamn>: Förenklade versioner av de ursprungliga geometrierna.

• Alla fält utom nyckelfältet från datauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du Förenkla.

3. Under Upplösning väljer du den upplösning som du vill förenkla områden eller linjer till. Följande upplösningar finns tillgängliga:

• AutoLow: En upplösning som är hälften så stor som upplösningen för Auto.

• Auto: En förenklad upplösning beräknad på grundval av data.

• AutoHigh: En upplösning som är dubbelt så stor som upplösningen för Auto.

4. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Load-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

5. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

6. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

7. Klicka på Infoga skript.