Så här gjorde jag detta: Överlappande reseområden

Du kan generera flera reseområden i ett enda fält och använda dem i ett ytskikt. Du vill kanske se inkrementella ökningar i reseområden för en enskild punkt.

I det här exemplet har en karta med 60 minuters reseområden i vägavstånd för provinsiella och territoriella huvudstäder i Kanada inom 10 minuters inkrement lagts till

Karta med 60 minuters reseområden för provinsiella och territoriella huvudstäder i Kanada

Exempel på karta som endast visar höjdpunkter för varje provinshuvudstad i Kanada

När du klickar på en punkt för en stad zoomas kartan in, vilket gör det enklare att se reseområdena för staden.

Inzoomad vy av reseområden i Fredericton

Exempel på en inzoomad vy, efter att en punkt har valts, som visar mer detaljerade väg- och resedata

Kostnadsvärdena för ytskiktet har sorterats så att områdena lagts på kartan från det största området till det minsta. Det här gör att användare kan välja de minsta områdena. Annars hade de varit under större områden som överlappar dem.

Data

Det här exemplet använder en enkel datauppsättning som är inline i Skriptredigeraren.

[Cities]:

LOAD * inline

[

City

Edmonton,Canada;

Victoria,Canada;

Winnipeg,Canada;

Fredericton,Canada;

St. John's,Canada;

Halifax,Canada;

Toronto,Canada;

Charlottetown,Canada;

Quebec City,Canada;

Regina,Canada;

Whitehorse,Canada;

Iqaluit,Canada;

Yellowknife,Canada;

]

(delimiter is ';');

Så här bygger jag detta

1. Lägg till data i Skriptredigeraren.
  2. Klicka på Skapa en ny koppling och välj Qlik GeoOperations.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

5. Under Operation väljer du Reseområden.

6. Under Kostnadväljer du Värde och 60.

7. Under Kostnadsenheterväljer du Minuter.

8. Under Transportsätt väljer du Bil.

9. Under Datauppsättning 1väljer du Laddad tabell.

10. Under Tabellnamn anger du Cities.

11. Under Nyckelfält väljer du Ange och anger Ort.

12. Under Geometrityp och fält väljer du Namngiven punkt och anger City.

13. Välj tabellen och välj följande fält:

• City

• Reseområde

• Kostnad

14. Klicka på Infoga skript.

15. Byt namn på tabellen Reseområde.

Kopiera och klistra in det infogade skriptet fem gånger och ändra costValue till 50, 40, 30, 20 och 10.

Ditt laddningsskript bör nu se ut så här:

[TravelArea]: Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="60", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="50", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="40", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="30", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="20", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="10", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities);
  16. Ladda data.
  17. I arkvyn lägger du till fältet Kostnad som en huvuddimension med namnet Kostnad. Tilldela dessa färger följande värden:

• 10: 0096ff
    • 20: 40ff0c
    • 30: faff09
    • 40: ee8a03
    • 50: ff020d
    • 60: c100ff
  18. Lägg till en karta.
  19. Lägg till ett punktskikt med Stad som dimension. Ställ in följande egenskaper:

• För Färg ställer du in färgen till #f8981d.
  20. Lägg till ett ytskikt med TravelArea som dimension. Ställ in följande egenskaper:

• För Dimensioner ändrar du Etikett till Reseområde.
    • Gör följande för Färger
      • Färg Efter dimension genom att använda huvuddimensionen Kostnad och aktivera Biblioteksfärger.
      • Ställ in Konturfärg till 000000.
      • Ställ in Ogenomskinlighet till 50 %.
    • För Sortering ställer du in Reseområde att sorteras numeriskt i fallande ordning.
  21. Centrera regionen på kartan och ställ sedan in Begränsa panoreringsnavigeringen som Anpassad och klicka på Ange panoreringsgränser.