Sökning från en punkt till en adress

Sökning från en punkt till en adress returnerar närmaste adress för punkter i listan, kallas även omvänd geokodning. Sökning från en punkt till en adress kräver en Qlik GeoCoding-licens.

Anteckning om information

Sökning från en punkt till en adress kräver en licens för Qlik GeoCoding. Funktionerna som erbjuds av Qlik GeoCoding med Sökning från en adress till en punkt och Sökning från en punkt till en adress skiljer sig från andra funktioner för platssökning. Qlik GeoCoding tillåter sökningar på adressnivå, medan andra Qlik-platssökningar bara är så exakta som postnummernivån.

Mer information finns i Qlik GeoCoding.

Punkter som ligger nära gator kommer att returnera adresser på gatunivå. I annat fall returnerar Sökning från en punkt till en adress resultat på postområde eller ortnivå. Inga data returneras för punkter som ligger för långt bort från en känd adress.

Sökning från en punkt till en adress returnerar följande fält:

• <datauppsättningsnyckelfält>: Nyckelfältet från den inmatade datauppsättningen.

• Adress: Den hittade adressen, formaterad enligt landets adressstandarder.

• Geometri: Punkten för hittat element.

• Husnummer: Husnummer för hittat element.

• Gata: Gatan för hittat element.

• Postnummer: Postnumret för hittat element.

• Ort: Namnet på förvaltningsenheten på ortnivå för hittat objekt.

• Adm1: Namnet eller en förkortning av namnet på första nivåns förvaltningsenhet (delstat) för hittat objekt.

• CountryIso2: Landskoden för det hittade objektet.

• Avstånd: Avstånd i meter till adressen som hittades.

• Alla fält utom nyckelfältet från datauppsättningen, med datauppsättningens namn som prefix.

Anteckning om information

Returnerade fält kan vara tomma om ej tillämpligt eller när inga data är tillgängliga.

1. Under Datakopplingar klickar du på Välj data på din Qlik GeoOperations-koppling.

2. Under Operation väljer du Sökning från en punkt till en adress.

3. Under Språk anger du den tvåbokstaviga språkkoden för det språk som du vill att adressuppgifterna ska returneras på.

Om inget språk anges returneras adressdata på standardspråket för sökplatsen.

4. Under Datauppsättning 1 väljer du den typ av datakälla som ska användas i operationen och dess parametrar.

Datatyperna och parametrarna är desamma som i Ladda-operationen. För information om varje parameter för datauppsättningen, se:

5. Under Tabeller väljer du den tabell som ska laddas.

6. Under Fält väljer du de fält som ska laddas.

7. Klicka på Infoga skript.