Intersects

Met Intersects wordt een tabel gemaakt die alle objecten koppelt die overlappen met sleutelvelden in twee gegevensverzamelingen. Als beide gegevensverzamelingen polygonen bevatten, wordt het relatieve overlapgebied vergeleken met de gebieden in de respectievelijke gegevensverzamelingen geretourneerd.

Voorbeeld van Intersects

Een kaart toont de intersecties van states in twee verschillende gebieden.

U kunt het aantal overlappende geometrieën beperken die moeten worden gekoppeld door het aantal geometrieën om te koppelen op te geven in Intersects count. Vervolgens worden de meest kruisende geometrieën in volgorde geretourneerd. De bewerking is symmetrisch als Aantal intersecties niet is opgegeven.

Retourneert de volgende velden:

• <dataset1 name>_<dataset2 name>_RelationId: Een sleutel gegenereerd voor de relatie tussen de twee geometrieën.

• <dataset1 key field>: Het sleutelveld van de invoergegevensverzameling.

• <dataset2 key field>: Het sleutelveld van de tweede gegevensverzameling.

• <dataset1 name>.RelativeOverlap: De overlapping in vergelijking met de polygoon in de eerste gegevensverzameling. Wordt alleen geretourneerd als beide gegevensverzamelingen polygonen bevatten. Een aanvraag voor dit veld heeft een ongunstige invloed op de prestaties.

• <dataset2 name>.RelativeOverlap: De overlapping in vergelijking met de polygoon in de tweede gegevensverzameling. Wordt alleen geretourneerd als beide gegevensverzamelingen polygonen bevatten. Een aanvraag voor dit veld heeft een ongunstige invloed op de prestaties.

• Alle velden behalve de sleutelvelden uit de eerste gegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

• Alle velden behalve de sleutelvelden uit de tweede gegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u Intersects.

3. Onder Aantal intersects kunt u het maximum aantal overlappende geometrieën in de tweede gegevensverzameling opgeven die per geometrie in de eerste gegevensverzameling moeten worden geretourneerd. Alleen de geometrieën die het meest overlappen (grootste overlappende gebied of lengte) worden geretourneerd.

De standaardwaarde, 0, retourneert alle overlappende geometrieën.

4. Onder Twee gegevensverzamelingen gebruiken selecteert u dat er twee sleutelvelden van twee gegevensverzamelingen of een sleutelveld van één gegevensverzameling moet worden gebruikt.

5. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

6. Als u een tweede gegevensverzameling gebruikt, selecteer dan onder Gegevensverzameling 2 het type gegevens dat moet worden geladen en de parameters ervan.

Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

7. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

8. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

9. Klik op Script invoeren.