Oplossen

Dissolve combineert en vereenvoudigt gebieden om nieuwe gebieden te maken. Dit wordt meestal gebruikt voor het maken van aangepaste gebieden die zijn opgebouwd uit kleinere goed gedefinieerde gebieden, zoals postcodegebieden of bestuursgebieden.

Voorbeeld van Dissolve

Een kaart toont de verschillende states die opgaan in vereenvoudigde gebieden.

Als u Dissolve (oplossen) gebruikt, geeft u een opgelost veld op dat de nieuw gebieden bevat waarvoor nieuwe geometrieën moeten worden gemaakt. Dissolve vergelijkt dat veld met het sleutelveld in uw geselecteerde gegevensverzameling. Het dissolve-veld en de sleutelvelden kunnen zich in afzonderlijke gegevensverzamelingen bevinden.

Dissolve retourneert de volgende velden:

• <dissolveField>: Het veld dat is opgegeven als het opgeloste veld.

• DissolvedPolygon: De geometrieën van de nieuwe opgeloste gebieden.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u Dissolve.

3. Onder Opgelost veld geeft u het veld dat moet worden gebruikt voor het combineren van waarden van het sleutelveld

Onder Resolutie selecteert u de resolutie die moet worden gebruikt voor de geometrieën die zijn gemaakt door Dissolve.

De volgende resoluties zijn beschikbaar:

• AutoLow: Een resolutie die de helft is van Automatisch.

• Automatisch: Een standaardresolutie die wordt berekend op basis van de gegevens.

• AutoHigh: Een resolutie die twee keer zo groot is als Automatisch.

• Bron: Een resolutie zonder vereenvoudiging van geometrieën.

Informatie

Overlappingen van polygonen worden verwijderd in alle resoluties behalve Bron. Als uw opgeloste veld overlappende gebieden bevat, selecteer dan Bron.

4. Onder Bronnen van gebied dat moet worden opgelost selecteert u Gegevensverzameling 1 of Gegevensverzameling 2.

Als u Gegevensverzameling 2 geeft u het sleutelveld op dat de gebieden bevat die moeten worden opgelost.

5. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

Als u slechts één gegevensverzameling gebruikt, moet het sleutelveld het veld zijn met de gebieden die moeten worden opgelost.

Als u twee gegevensverzamelingen gebruikt, moet het sleutelveld hetzelfde zijn als het opgeloste veld.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

6. Als u een tweede gegevensverzameling gebruikt, selecteer dan desgewenst onder Gegevensverzameling 2 het type gegevens dat moet worden geladen en de parameters ervan.

Het sleutelveld moet de gebieden bevatten die moeten worden opgelost.

7. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

8. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

9. Klik op Script invoeren.