Punt naar adres opzoeken

Point to address lookup retourneert het dichtstbijzijnde adres voor punten in de lijst, ook bekend als reverse geocodering. Voor Point to address lookup is een Qlik GeoCoding-licentie vereist.

Informatie

Voor Point to address lookup is een licentie voor Qlik GeoCoding vereist. De functionaliteit die Qlik GeoCoding biedt Address to point lookup en Point to address lookup wijkt af van andere functies voor het opzoeken van locaties. Met Qlik GeoCoding kunt u zoekopdrachten uitvoeren op adresniveau, terwijl dit bij gangbare Qlik locatiezoekopdrachten alleen mogelijk is op postcodeniveau.

Ga voor meer informatie naar Qlik GeoCoding.

Punten die zich dicht bij straten bevinden, retourneren adressen op straatniveau. Anders retourneert Point to address lookup resultaten op postcode- of stadniveau. Voor punten die te ver weg liggen van bekende adressen, worden geen gegevens geretourneerd.

Point to address lookup retourneert de volgende velden:

• <sleutelveld gegevensverzameling>: Het sleutelveld van de opgegeven gegevensverzameling.

• Address: Het gevonden adres, in de standaard adresindeling van het land.

• Geometry: Het punt voor het gevonden item.

• HouseNumber: Het huisnummer voor het gevonden item.

• Street: De straat voor het gevonden item.

• PostalCode: De postcode voor het gevonden item.

• City: De naam van het bestuursdistrict op gemeentelijk niveau voor het gevonden item.

• Adm1: De naam of afgekorte naam voor het bestuursdistrict van het eerste bestuurlijke niveau (staat/provincie) voor het gevonden item.

• CountryIso2: De landcode voor het gevonden item.

• Afstand Afstand in meters tot het gevonden adres.

• Alle velden behalve het sleutelveld uit de gegevensverzameling, met als prefix de naam van de gegevensverzameling.

Informatie

De geretourneerde velden zijn mogelijk leeg als ze niet van toepassing zijn of als er geen gegevens beschikbaar zijn.

1. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

2. Onder Bewerking selecteert u Point to address lookup.

3. Onder Taal geeft u de tweeletterige taalcode op voor de taal waarin de adresgegevens geretourneerd moeten worden.

Als de taal niet is opgegeven, worden de adresgegevens geretourneerd in de standaardtaal voor de opgezochte locatie.

4. Onder Gegevensverzameling 1, selecteert u het type gegevensbron dat moet worden gebruikt in de bewerking en de parameters ervan.

De gegevenstypen en parameters zijn hetzelfde als die in de load-bewerking. Voor meer informatie over de parameters van elk van de gegevensverzamelingen, raadpleegt u:

5. Onder Tabellen selecteert u de tabel die geladen moet worden.

6. Onder Velden selecteert u het veld dat geladen moet worden.

7. Klik op Script invoeren.