Skapa en karta med flera bakgrundsskikt

Du kan använda flera bakgrundsskikt i ett kartdiagram. På så sätt kan du skapa baskartor med flera dataskikt för dina kartdiagram.

I vissa WMS-källor finns transparenta skikt. Med dessa källor kan du placera WMS-bakgrundsskiktet över baskartan eller andra skikt. Bilder kan även placeras över andra bakgrundsskikt. På så sätt kan du skapa mer komplexa baskartor för dina data.

Anteckning om information

Om ett transparent WMS-skikt stöder transparens eller inte avgörs av WMS-källan.

I det här kartexemplet används ett anpassat TMS i ett bakgrundsskikt. Två WMS-bakgrundsskikt placeras ovanpå, med hjälp av WMS-slutpunkter från National Ocean and Atmospheric Administration. Det första innehåller information om havstemperatur. Det andra innehåller nederbörden under 24 timmar. Ett punktskikt med städer har placerats över dessa bakgrundsskikt.

Kartdiagram med ett punktskikt som är placerat över ett TMS-bakgrundsskikt och två WMS-bakgrundsskikt.

Kartdiagram med ett punktskikt som är placerat över en TMS-bakgrund

Datauppsättning

Det här exemplet använder data från en tabell, Cities, med ett externt TMS och WMS-data från externa källor.

Så här byggde jag detta

Anteckning om tips

I det här exemplet läggs skikten till ovanpå varandra i den slutliga ordningen. Om du lägger till skikten i en annan ordning går du till Skikt där du kan klicka och dra skikten till den ordning du vill ha.

Anteckning om informationOm URL:er innehåller förfrågningar om externa resurser måste ursprungen finnas med i listan med godkända i Content Security Policy, annars laddas inte resursen. För WMS-resurser måste både image-src- och connect-src-direktiv finnas med i listan över godkända.

Se även: Hantera Content Security Policy

1. Lägg till tabellen Städer i din app. Du kan kopiera och klistra in tabellen med hjälp av manuell inmatning .
  2. Lägg till ett kartdiagram i ett ark.
  3. Klicka på Öppna avancerade egenskaper.
  4. I Kartinställningar ställer du in BaskartaIngen.
  5. Lägg till ett bakgrundsskikt och gör följande:

• Gör följande under Data:

• Vid Format väljer du TMS.
      • Vid URL anger du https://a.tile.openstreetmap.org/${z}/${x}/${y}.png.
      • Vid Attribuering anger du © OpenStreetMap contributors.
    • Gör följande i Alternativ

• Vid Visa teckenförklaring anger du Ingen.
  6. Lägg till ett bakgrundsskikt och gör följande:

• Vid Etikett anger du Vattentemperatur vid havsytan – global.

• Vid Format väljer du WMS och klickar på WMS-konfiguration. Gör följande:
      • Vid URL för WMS-server anger du https://nowcoast.noaa.gov/arcgis/services/nowcoast/analysis_ocean_sfc_sst_time/MapServer/WMSServer.
      • Vid Version väljer du 1.3.0.
      • Klicka på Ladda WMS.
      • I Steg 2 (inställningar) väljer du det första Bild-skiktet.
      • Klicka på Spara.
    • Vid Attribuering anger du NOAA/NOS/OCS nowCOAST, NOAA/NWS/NCEP och NASA/MSFC/ESO/SPoRT.
  7. Lägg till ett bakgrundsskikt och gör följande:

• Vid Etikett anger du Kvantitativ ackumulering av nederbörd under 24 timmar (tum).
    • Vid Format väljer du WMS och klickar på WMS-konfiguration. Gör följande:
      • Vid URL för WMS-server anger du https://nowcoast.noaa.gov/arcgis/services/nowcoast/analysis_meteohydro_sfc_qpe_time/MapServer/WMSServer.
      • Vid Version väljer du 1.3.0.
      • Klicka på Ladda WMS.
      • I Steg 2 (inställningar) väljer du det tredje Bild-skiktet under skikt.
      • Klicka på Spara.
    • Vid Attribuering anger du NOAA/NOS/OCS nowCOAST, NOAA/NWS och NOAA/OAR/NSSL.
  8. Lägg till ett punktskikt och gör följande:

• I Data lägger du till Cities som dimension.
    • Gör följande i Plats:
      • Ställ in Platsernas omfattning till Anpassad.
      • Vid Land anger du USA.
    • I Färger ställer du in FärgerAnpassad och Färgf93f17.