Skapa histogram

Histogrammet är lämpligt när du visualiserar fördelning av numeriska data över ett kontinuerligt intervall, eller en viss tidsperiod. Data delas i bins, och varje stapel i ett histogram motsvarar den tabulerade frekvensen vid varje bin.

Du kan skapa en histogram på arket som du redigerar. Du kan bara använda en dimension på ett histogram. Histogram behöver inget mått eftersom frekvensen på avrundade data beräknas automatiskt.

1. I ett ark klickar du på för att lägga till en ny visualisering.
  2. Under Visualisering väljer du Histogram.
  3. Lägg till den dimension du vill beräkna frekvensen för.

När du har skapat histogrammet vill du kanske ändra utseendet och andra inställningar i panelen för avancerade egenskaper. Mer information om formatering finns i Formatera histogram. Mer information om att anpassa andra aspekter av diagrammets utseende finns i Ändra utseende på en visualisering.

Begränsningar av dimension

Dimensionen som används i ett histogram har vissa begränsningar.

• Dimensionen måste vara ett numeriskt fält.
  • Du kan inte använda en originaldimension som skapades med uttrycksredigeraren även om det resulterande fältet är numeriskt.
  • Dimensionen kan inte baseras på en aggregeringsfunktion.

Formatera histogram

När Avancerade alternativ är aktiverat, har du ett antal formateringsalternativ tillgängliga under Utseende i egenskapspanelen.

Klicka på Formatering under Utseende > Presentation för att fortsätta anpassa diagrammets formatering. Formateringspanelen innehåller olika avsnitt under flikarna Allmänt och Diagram.

Du kan återställa dina format genom att klicka på intill varje avsnitt. Om du klickar på Återställ alla så återställs formaten i både Allmänt och Diagram.

Allmän information om att formatera en individuell visualisering finns i Tillämpa anpassad formatering för en visualisering.

Anpassa texten

Du kan ange texten för rubriken, underrubriken och fotnoten under Utseende > Allmänt. För att dölja de här elementen stänger du av visa rubriker.

Synligheten för de olika etiketterna på diagrammet beror på diagramspecifika inställningar och inställningar för visning av etiketter. De kan konfigureras i egenskapspanelen.

Du kan formatera den text som visas i diagrammet.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken General kan du ange teckensnitt, betoningsstil, teckenstorlek och färg för följande textelement:

• Rubrik

• Underrubrik

• Fotnot

5. På fliken Diagram kan du ange teckensnitt, betoningsstil, teckenstorlek och färg för följande textelement:

• Axelns rubrik: Ställ in stilen på rubrikerna på axlarna.

• Axelns etikett: Ställ in stilen på etiketterna på axlarna.

• Värdeetikett: Formatera etiketterna som visar frekvensvärdet för respektive samling med dimensionsvärde.

Anpassa bakgrunden

Du kan anpassa diagrammets bakgrund. Bakgrunden kan ställas in efter färg eller efter en bild.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken Allmänt på formateringspanelen, väljer du en bakgrundsfärg (enkel färg eller uttryck), eller använder en bild från ditt mediebibliotek som bakgrund.

När du använder en bakgrundsbild kan du justera bildens storlek och position.

Anpassa kanten och skuggan

Du kan anpassa kanten och skuggan för diagrammet.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken Allmänt på formatpanelen, under Kant ställer du in storleken på Kontur för att förstora eller förminska kantlinjerna kring diagrammet.

5. Välj en färg för kanten.

6. Ställ in Hörnradien för att styra kantens rundhet.

7. Välj storlek och färg för skuggan under Skugga på fliken Allmänt. Välj Ingen för att ta bort skuggan.

RELATERAD INFORMATION: