Arbeta med ark

Organisera datavisualiseringar för dina appkonsumenter i ark. Gör det lättare för dem att analysera data genom att strukturera dina idéer och definiera syftet med din app.

Kalkylark är komponenter i Qlik Sense-appar som grupperar och presenterar visualiseringar av din appdata. Visualiseringar är diagram eller andra representationer av appdata, till exempel stapeldiagram och cirkeldiagram. Appkonsumenter kan använda dina ark och visualiseringar för att utforska data för att hitta insikter och göra upptäckter.

Anteckning om informationDitt användargränssnitt kan skilja sig från hur gränssnittet som visas i skärmbilderna nedan ser ut. Appskaparen kan exempelvis ha dolt verktygsfältet eller arkrubriken. Mer information finns i Dölj verktygsfältet och rubriken i ark.

Ark utvecklas i redigeringsläge och visas i analysläge. Analysläget är standardvyn för ett ark som de flesta av dina appanvändare kommer att se. I den kan användare göra urval i data som visas i visualiseringar. Val tillämpas på alla visualiseringar i appen, vilket gör att användarna kan utforska data i appen på djupet.

För mer information om urval och att utforska data i visualiseringar, se Utforska med urval och Utforska data med visualiseringar.

Ark i analysläge med filterrutor till vänster för att välja och filtrera data

Ark i analysläge med filterrutor till så att användare kan välja och filtrera data på ett enkelt sätt.

Bygg ark för din app i redigeringsläge. När du skapar en ny app är det en god vana att först bygga en struktur med tomma ark där varje ark motsvarar en idé eller ett mål. Detta ger en god översikt över appen. Till exempel, om du skapar en översikt av ditt företags nyckelmätetal, försäljning och marginaler utifrån delstat, region och produkt.Dett I stället för att samla all denna information på ett ställe kan du strukturera den genom att använda ett ark för vart och ett av dessa ändamål.

Varje ark har ett specifikt syfte

Tre olika ark.

Klicka på Redigera ark i ett öppet ark för att börja bygga ett ark. Gränssnittet för redigeringsläge hjälper dig att snabbt skapa visualiseringar och lägga upp dem i ett ark. Med redigeringslägets smarta rutnät kan du snabbt placera nya visualiseringar bredvid eller under ett diagram och dra dem till deras slutliga positioner. Du kan enkelt skapa filter i dina visualiseringar, vilket begränsar data som visas i diagrammen.

Ark i redigeringsläge

Ark i redigeringsläge där en visualisering har valts

Du kan fortsätta att göra urval och analysera data i andra visualiseringar medan du redigerar ett ark. Detta hjälper dig att testa dina visualiseringar när du utvecklar dina ark.

I det redigeringsläget kan du göra följande:

• Lägg till nya diagram.

• Ändra arkrubriken.

• Redigera arklayouter.

• Lägg till filter i dina diagram.

• Ladda om appdata (om du har behörighet i utrymmet).

• Lägg till data till din app (om du har behörighet i utrymmet).

• Lägg till nya ark.

Avancerade alternativ är tillgängliga när du redigerar ett ark genom att aktivera Avancerade alternativ. Dessa låter dig göra mer komplexa anpassningar med ditt ark.

Avancerade alternativ för ark

Avancerat redigeringsläge för ark

Om du har använt tidigare versioner av Qlik Sense kommer du att känna igen avancerade alternativ som den tidigare arkredigeraren. Om du aktiverar Avancerade alternativ får du alla funktioner och egenskaper som tidigare var tillgängliga vid redigering av ark. Vissa arbetsuppgifter för att skapa ark måste göras med avancerade alternativ. Dessa inkluderar:

• Redigera arkets egenskaper, som rubrik, beskrivning och miniatyrbild.

• Lägg till en bakgrundsfärg eller bild på ett ark.

• Lägga till uttryck som dimensioner eller mått i visualiseringar.

• Färgvisualiseringar efter mått eller uttryck.

• Lägg till anpassade objekt till ett ark.

• Ställa in visning av villkor för ark.

• Justera rutnätsstorlek och layout för ett ark.

• Lägg till åtgärder i ett arbetsark.

Avancerade alternativ erbjuder också ett större utbud av visualiseringsegenskaper för att anpassa och utforma dina visualiseringar. Mer information finns i Arbeta med avancerade alternativ.

Behörigheter

Redigering av ark kräver att du har Användarrättighet Professional eller Full User och att du har lämpliga behörigheter att lägga till eller redigera ark i det utrymme som appen är i. I delade utrymmen kan du skapa och redigera ark med följande behörigheter:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan redigera data i appar

• Kan redigera

I hanterade utrymmen kan du skapa och redigera ark med följande behörigheter:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan bidra

Begränsningar för appinnehåll som ska delas eller exporteras

Appar, ark och diagram delas och exporteras på flera olika sätt. Tekniska begränsningar kan påverka de här funktionernas avsedda funktion. Om din app överskrider de här tekniska begränsningarna kommer delnings- eller exportfunktionerna inte att fungera.

Specifika listor över de här begränsningarna för respektive funktion finns här: