Skapa NL Insights

Lägg till NL Insights i ditt ark för att förbättra och fördjupa dataanalyserna i din app. Insikter ger insikter på naturligt språk med hjälp av ett antal olika tillgängliga analystyper.

Du behöver minst en dimension eller ett mått för att skapa diagrammet. Kombinera dimensioner och mått efter behov. Om du använder ett befintligt diagram för att generera innehållet i dina NL Insights används dimensionerna och måtten från det indatadiagrammet och det uppdateras dynamiskt om du ändrar indatadiagrammet.

1. I ett ark klickar du på för att lägga till en ny visualisering.

2. Under Visualiseringar väljer du NL Insights NL Insights.

3. Klicka på Lägg till diagram för att använda insikter på naturligt språk från ett befintligt diagram i NL Insights-visualiseringen. Välj bland de diagram som stöds i det aktuella arket.

Alternativt kan du klicka på Lägg till dimension eller Lägg till mått för att lägga till insikter på naturligt språk från en dimension eller ett mått i diagrammet. Analyser är inte inkluderade om den valda dimensionsvärdena eller måtten inte stöder analystypen.

4. Lägg till eller ta bort mått och dimensioner från diagrammet i egenskapspanelen.

Anteckning om informationDu kan inte lägga till eller ta bort dimensioner och mått om du har valt att använda insikter från ett befintligt diagram.

När du har skapat NL Insights-visualiseringen kan du vilja ändra utseendet och andra inställningar i egenskapspanelen.  Mer information om att formatera visualiseringen finns i Formatera NL Insights.

Formatera NL Insights

När Avancerade alternativ är aktiverat, har du ett antal formateringsalternativ tillgängliga under Utseende i egenskapspanelen.

Klicka på Formatering under Utseende > Presentation för att fortsätta anpassa diagrammets formatering. Formateringspanelen innehåller olika avsnitt under flikarna Allmänt och Diagram.

Du kan återställa dina format genom att klicka på intill varje avsnitt. Om du klickar på Återställ alla så återställs formaten i både Allmänt och Diagram.

Allmän information om att formatera en individuell visualisering finns i Tillämpa anpassad formatering för en visualisering.

Anpassa texten

Du kan ange texten för rubriken, underrubriken och fotnoten under Utseende > Allmänt. För att dölja de här elementen stänger du av visa rubriker.

Synligheten för de olika etiketterna på diagrammet beror på diagramspecifika inställningar och inställningar för visning av etiketter. De kan konfigureras i egenskapspanelen.

Du kan formatera den text som visas i diagrammet.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken General kan du ange teckensnitt, betoningsstil, teckenstorlek och färg för följande textelement:

• Rubrik

• Underrubrik

• Fotnot

5. På fliken Diagram formaterar du följande textelement:

• Analystyp: Ställ in typsnitt, typsnittets storlek och färgen på de rubriker som visar analystyperna för insikterna.
    • Stil: Ställ in typsnitt, typsnittsstorlek och färg för de berättande insikterna.
    • Struktur: Ställ in hur de berättande insikterna i diagrammet ska presenteras. Välj listpunkter eller meningar.

Anpassa bakgrunden

Du kan anpassa diagrammets bakgrund. Bakgrunden kan ställas in efter färg och bild.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken Allmänt på formateringspanelen kan du välja en bakgrundsfärg (enkel färg eller uttryck), och även använda en bild från ditt mediebibliotek som bakgrund.

När du använder en bakgrundsfärg använder skjutreglaget för att ställa in bakgrundens opacitet.

När du använder en bakgrundsbild kan du justera bildens storlek och position.

Anpassa kanten och skuggan

Du kan anpassa kanten och skuggan för diagrammet.

1. Klicka på Avancerade alternativ.

2. Utöka avsnittet Utseende i egenskapspanelen.

3. Under UtseendePresentation, klickar du på Formatering.

4. På fliken Allmänt på formatpanelen, under Kant ställer du in storleken på Kontur för att förstora eller förminska kantlinjerna kring diagrammet.

5. Välj en färg för kanten.

6. Ställ in Hörnradien för att styra kantens rundhet.

7. Välj storlek och färg för skuggan under Skugga på fliken Allmänt. Välj Ingen för att ta bort skuggan.

Justera utförligheten

Du kan kontrollera utförligheten i insikterna på naturligt språk. Ordrikedomen kan var fullständig eller kortfattad. Fullständig ordrikedom grupperar insikter med naturligt språk efter analystyp. Kortfattad visar alla insikter på naturligt språk som en lista.

Utförligheten kan konfigureras under Utseende > Presentation i egenskapspanelen.

Ta bort analystyper

Du kan ta bort oönskade analystyper från NL Insights under Utseende > Presentation i egenskapspanelen.

Byta språk för insikter på naturligt språk

Du kan byta språk för de genererade insikterna på naturligt språk under Utseende > Presentation i egenskapspanelen i avancerat redigeringsläge.

Anteckning om information har samma språkstöd som insikter på naturligt språ Se Språk som stöds för information.