Arbetar med visualiseringar

Med visualiseringar kan du presentera data så att dina appanvändare kan tolka och utforska dem. Till exempel ett stapeldiagram som jämför försäljningssiffror för olika regioner, eller en tabell med exakta värden för samma data.

Skapa visualiseringar manuellt i Qlik Cloud-analys

Bra visualiseringar hjälper dig att snabbt göra en korrekt tolkning av data som visas. Visualiseringar är enkla att lägga till och anpassa. De kan vara diagram, som stapeldiagram, cirkeldiagram, tabeller, mätare och trädkartor. Varje diagramtyp har en unik funktion. Mer information om visualiseringarna i Qlik Cloud-analys finns i Välja rätt visualisering.

Du kan skapa visualisering manuellt och justera egenskaperna för att anpassa din datapresentation. Mer information om hur du skapar visualiseringar finns i Skapa och redigera visualiseringar.

Skapa visualiseringar med assistans

I Insikter kan du få hjälp med att skapa visualiseringar på flera sätt.

• Det automatiska diagrammet genererar automatiskt diagram åt dig baserat på de fält du lägger till i det. När du lägger till fält ändras det autoamtiska diagrammet till den bästa visualiseringstypen för att presentera de data som lagts till.

• Du kan använda Insikter Sök för att generera visualiseringar som baseras på dina sökningar eller urval. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns här:
  • Du kan använda Analystyper i Insight Advisor för att generera visualiseringar genom att välja vilken typ av analys du vill se och sedan välja fälten. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns i Skapa analyser genom att välja analystyper.
  • Om du använder avancerade alternativ när du skapar ett ark kan du skapa visualiseringar med Insikter-diagramförslag genom att dra ett fält till arket från resurspanelen, och sedan dra ytterligare fält som du vill ha med i visualiseringen till det första fältet. Qlik Sense skapar sedan ett förslag på visualisering baserat på de valda fälten för visualiseringen. Mer information finns i Skapa visualiseringar med diagramförslag från Insikter.

I Insikter kan du få hjälp med att skapa visualiseringar på flera sätt.

• Du kan använda Insikter Sök för att generera visualiseringar som baseras på dina sökningar eller urval. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns här:
  • Du kan använda Analystyper i Insight Advisor för att generera visualiseringar genom att välja vilken typ av analys du vill se och sedan välja fälten. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns i Skapa analyser genom att välja analystyper.
  • Du kan skapa visualiseringar med Insikter-diagramförslag genom att dra ett fält till arket från resurspanelen, och sedan dra ytterligare fält som du vill ha med i visualiseringen till det första fältet. Qlik Sense skapar sedan ett förslag på visualisering baserat på de valda fälten för visualiseringen. Mer information finns i Skapa visualiseringar med diagramförslag från Insikter.