Navigera i analytiskt innehåll

Aktivitetscenter för Qlik Cloud-analys erbjuder en rad olika analytiska innehåll.

Klicka på innehållet för att öppna det. Innehållet i aktivitetscenter visar namn, ägare och ändringsdatum. Du kan visa som används för innehållet genom att hålla markören över en app. På en enhet med pekskärm kan du visa taggar genom att trycka på Pil upp i appen.

Det kan finnas ytterligare alternativ för olika innehållstyper som du hittar genom att klicka på Mer för innehållet.

Vilka typer av innehåll som är tillgängliga för dig beror på vilket aktivitetscenter du befinner dig i.

Innehållstyper per aktivitetscenter
Innehållstyp Insikter-aktivitetscenter Analyser-aktivitetscenter
Diagram Ja Ja
Appar Ja Ja
Data Nej Ja
Skript Nej Ja
Anteckningar Ja Ja
Länkar Ja Ja
Automatiseringar Nej Ja
ML-distributioner Nej Ja
ML-experiment Nej Ja
Ordlistor Nej Ja
Assistenter Ja Ja
Kunskapsdatabaser Nej Ja
Dataprodukter Nej Ja

Diagram (Insikter och Analyser)

Diagram är app-visualiseringar som har gjorts tillgängliga i aktivitetscenter. Du kan lägga till visualiseringar från appar som diagram i ditt aktivitetscenter. På så sätt kan du övervaka viktiga visualiseringar utan att öppna appar. Mer information finns i Övervaka visualiseringar.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för diagrammet, till exempel:

Diagramalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till diagrammet i en av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra diagrammets namn, beskrivning och taggar.

Uppgifter

Du kan visa ägaren och andra metadata för diagrammet.

Ta bort Du kan radera diagrammet.

Appar (Insikter och Analyser)

Appar är uppgiftsspecifika, specialbyggda tillämpningar som innehåller data som läses in från datakällor och som tolkas med hjälp av visualiseringar.

I aktivitetscentret för Insikter kan du visa appar. I aktivitetscentret för Analyser kan du skapa nya appar, kopiera befintliga appar och ladda upp appar. Du kan ladda upp appar som har exporterats från dina aktivitetscenter eller från andra versioner av Qlik Sense. Du kan behålla dina appar som privata eller dela dem med andra användare. Mer information om Qlik Sense-appar finns i Arbeta med appar.

Varje app visar appens namn, ägare och ändringsdatum. Du kan visa appens typ och taggar som används i appen genom att hålla muspekaren över en app. På en enhet med pekskärm kan du visa appens typ och taggar genom att trycka på Pil upp på appen. Du kan klicka på appen för att öppna den. Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för appen, till exempel:

Appalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk

Kopiera en länk till appen.

Anteckning om varning Om appen finns i ett klientprogram för anonym åtkomst och anonym åtkomst är aktiverad för appen kan applänken öppnas av vem som helst.
Lägg till i samling Du kan lägga till appen i någon av dina samlingar.
Byt namn Du kan ändra appens namn, beskrivning och taggar.

Redigera appdetaljer

Flytta

Du kan flytta appen till ett annat utrymme.

Flytta appar mellan utrymmen
Duplicera Du kan skapa en kopia av appen. Skapa appar och lägga till data
Läs in på nytt nu Du kan ladda om appens data manuellt. Ladda appdata
Laddningsschema

Du kan skapa ett schema för när appdata ska laddas automatiskt.

Schemalägga laddning av appdata
Detaljer

Du kan visa appens typ och ägare, samt relevant datuminformation för appen. Du kan även visa appens storlek. Den här sidan visar också de taggar som tillämpas på appen och vem som kan komma åt appen. Du kan också se inläsningshistorik och prestandautvärderingar relaterade till appen.

Meddelanden Ange meddelandeinställningar för denna app. Du kan få meddelanden när nya laddningar och prestationsutvärderingar lyckas eller misslyckas. Du kan även få meddelanden om en schemalagd inläsning för en app har misslyckats, stoppats eller inaktiverats. Du måste vara tilldelad inläsningsschemat för att få meddelandet. Du får inte meddelanden om en app laddas i Datahanteraren eller Skriptredigeraren. Meddelanden om inläsning skickas om en app läses in i aktivitetscenter eller enligt ett schema. Meddelanden
Ursprung

Ursprung representerar historiken för ett fält eller en datauppsättning, hela vägen tillbaka genom program och omvandlingar, till den ursprungliga datakällan.

Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar
Påverkansanalys

Påverkansanalys visar en nedströms vy över dataelements beroenden – vilka databaser, program, skript, filer eller länkar som direkt eller indirekt skulle påverkas om värdet eller strukturen hos det specifika fältet ändrades.

Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar
Utvärdera prestanda Du kan köra en anpassad utvärdering när du utvecklar din app och presentera enkla och begripliga mätvärden såsom svarstider för offentliga ark och objekt. Prestandautvärdering för appar
Öppna i ny flik Du kan öppna din app i en ny flik.
Öppna utan data Du kan öppna din app utan data. Detta är användbart när du behöver felsöka ditt laddningsskript. När du öppnar en app utan data kommer visualiseringarna inte att fungera eftersom de inte är kopplade till datakällan. Datahanteraren och datamodellvyn är inte heller tillgängliga.
Exportera med data Du kan exportera appar som .qvf-filer. Exportera appar
Exportera utan data Du kan exportera appen utan data. Detta exporterar endast appens ark och berättelser. Exportera appar
Kopiera och konvertera till skript Du kan kopiera appen och konvertera den till ett skript. Appens laddningsskript används som skript. Konvertera appar till skript
Ta bort Du kan ta bort appen. Ta bort appar

Du kan också lägga till QlikView-appar i Qlik Cloud. QlikView-appar kan bara visas och har andra alternativ än Qlik Sense-appar i aktivitetscentren.

Data (Analyser)

Datauppsättningar är datafiler som innehåller datatabeller. Du kan visa datauppsättningar i aktivitetscentret för Analyser från de utrymmen som du har åtkomst till.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för appen, till exempel:

Appalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera en länk till datauppsättningen.
Lägg till i samling Du kan lägga till datauppsättningen till någon av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra datauppsättningens namn, beskrivning och taggar.

Uppgifter

Du kan visa datauppsättningen i katalogen, med en översikt över datauppsättningen, en dataprofil, information om ursprung och påverkansanalys. Dessutom kan du visa andra metadata för datauppsättningen.

Ursprung

Ursprung representerar historiken för ett fält eller en datauppsättning, hela vägen tillbaka genom program och omvandlingar, till den ursprungliga datakällan.

Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar
Påverkansanalys

Påverkansanalys visar en nedströms vy över dataelements beroenden – vilka databaser, program, skript, filer eller länkar som direkt eller indirekt skulle påverkas om värdet eller strukturen hos det specifika fältet ändrades.

Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar
Öppna i ny flik Du kan öppna din datauppsättning på en ny flik.

Skript (Analyser)

Ett skript är ett Qlik Cloud-program för att ladda, transformera och exportera data.

I aktivitetscentret för Analyser kan du skapa nya skript, kopiera befintliga skript eller ladda upp skript. Du kan ladda upp exporterade skript. Du kan behålla dina skript som privata eller dela dem med andra användare. Mer information om skript finns i Arbeta med skript i katalogen.

För varje skript i aktivietetscentret för Analyser visas skriptets namn, ägare och ändringsdatum. Du kan se vilken typ av skript och taggar som används för skriptet genom att hålla muspekaren över ett skript. På en enhet med pekskärm kan du visa skripttaggarna genom att trycka på Pil upp i skriptet. Du kan klicka på skriptet för att öppna det. Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för skriptet, till exempel:

Skriptalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till skriptet i någon av dina samlingar.
Byt namn Du kan ändra skriptets namn, beskrivning och taggar.

Flytta skript

Flytta

Du kan flytta skriptet till ett annat utrymme.

Redigera skriptdetaljer
Duplicera Du kan skapa en kopia av skriptet. Kopiera skript
Läs in på nytt nu Du kan ladda om skriptets data manuellt. Ladda om skript
Laddningsschema

Du kan skapa ett schema för när skriptet ska laddas om automatiskt.

Ladda om skript
Detaljer

Du kan visa skriptägaren samt relevant datuminformation för skriptet. Dessutom kan du visa skriptstorleken. På den här sidan visas även vilka taggar som har använts för skriptet och vem som har åtkomst till skriptet. Du kan också se omladdningshistorik och prestandautvärderingar relaterade till appen.

Meddelanden Ange meddelandeinställningar för skriptet. Du kan få meddelanden när omladdningar och prestationsutvärderingar lyckas eller misslyckas. Du kan även få meddelanden om en schemalagd inläsning för ett skript har misslyckats, stoppats eller inaktiverats. Du måste vara tilldelad inläsningsschemat för att få meddelandet. Du kommer inte att få aviseringar om ett skript laddas om i Skript. Meddelanden om inläsning skickas om ett skript läses in i aktivitetscenter eller enligt ett schema.
Ursprung

Ursprung representerar historiken för ett fält eller en datauppsättning, hela vägen tillbaka genom program och omvandlingar, till den ursprungliga datakällan.

Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar
Påverkansanalys Påverkansanalys visar en nedströms vy över dataelements beroenden – vilka databaser, program, skript, filer eller länkar som direkt eller indirekt skulle påverkas om värdet eller strukturen hos det specifika fältet ändrades. Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar
Exportera Du kan exportera skript som qvf-filer. Exportera skript
Kopiera och konvertera till analysapp Du kan konvertera skriptet till en app. Skriptet kommer att användas som appens laddningsskript. Konvertera skript till appar
Öppna i ny flik Du kan öppna ditt skript på en ny flik.
Ta bort Du kan ta bort skriptet. Radera skript

Anteckningar (Insikter och Analyser)

Anteckningar är textkommentarer som läggs till av användare. Se Arbeta med anteckningar för mer information om anteckningar.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för anteckningar, till exempel:

Anteckningsalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till anteckningar i någon av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra anteckningens namn, beskrivning och taggar.

Uppgifter

Du kan visa metadata för anteckningen, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Meddelanden Ange meddelandeönskemål för anteckningen.
Ta bort Du kan radera anteckningen.

Länkar (Insikter och Analyser)

Länkar är hyperlänkar, vanligtvis till externt innehåll, som läggs till i aktivitetscenter. Se Hantera länkar i aktivitetscentret för Analyser för mer information om länkar.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för länkar, till exempel:

Länkalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera länken.
Lägg till i samling Du kan lägga till en länk i någon av dina samlingar.
Redigera Redigera länken.
Flytta Flytta länken till ett annat utrymme.
Uppgifter

Du kan visa metadata för länken, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera länken.

Automatiseringar (Analyser)

Automatiseringar är automatiserade arbetsflöden för analyser och data, t.ex. arbetsflöden som samlar in information från ett program och skickar den vidare till ett annat. Mer information om automatiseringar finns i Qlik Application Automation.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för automatiseringarna, till exempel:

Automatiseringsalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera en länk till automatiseringen.
Lägg till i samling Du kan lägga till automatiseringen i någon av dina samlingar.
Redigera Redigera automatiseringen.
Öppna i redigeraren Öppna automatiseringen i redigeraren.
Byta namn Du kan ändra automatiseringens namn, beskrivning och taggar.
Skapa kopia Skapa en kopia av automatiseringen.
Uppgifter

Du kan visa metadata för automatiseringen, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan ta bort automatiseringen.

ML-distributioner (Analyser)

ML-distributioner är maskininlärningsmodeller som har distribuerats för att skapa prognoser. Se Arbeta med ML-driftsättningar för mer information om ML-distributioner.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för ML-distributioner, till exempel:

ML-distributionsalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera en länk till ML-distributionen.
Lägg till i samling Du kan lägga till ML-distributionen i en av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra ML-distributionens namn, beskrivning och taggar.
Flytta Flytta ML-distributionen till ett annat utrymme
Uppgifter

Du kan visa metadata för ML-distributionen, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera en ML-distributionen.

ML-experiment (Analyser)

ML-experiment är maskininlärningsexperiment där data har laddats för att träna en modell att analysera och förutsäga ett affärsproblem. Se Arbeta med experiment för mer information om ML-experiment.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för ML-experiment, till exempel:

ML-experimentalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera en länk till ML-experimentet.
Lägg till i samling Du kan lägga till ML-experimentet i en av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra ML-experimentets namn, beskrivning och taggar.
Flytta Flytta ML-experimentet till ett annat utrymme.
Uppgifter

Du kan visa metadata för ML-experimentet, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera en ML-experimentet.

Ordlistor (Analyser)

Ordlistor är verktyg för att standardisera termer och definitioner i Qlik Cloud. Se Arbeta med affärsordlistor för mer information om ordlistor.

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för ordlistor, till exempel:

Ordlistealternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Kopiera länk Kopiera en länk till ordlistan.
Lägg till i samling Du kan lägga till ordlistan i någon av dina samlingar.
Byta namn Du kan ändra ordlistans namn, beskrivning och taggar.
Flytta Flytta ordlistan till ett annat utrymme.
Uppgifter

Du kan visa metadata för ordlistan, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera ordlistan.

Assistenter (Insikter och Analyser)

Qlik Answers-assistenter är AI-baserade assistenter som tillhandahåller ett gränssnitt för interaktion med datakällor genom frågor på naturligt språk. Se Svara på frågor med Qlik Answers för mer information om att använda assistenter. Se Arbeta med assistenter för mer information om att skapa assistenter

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för assistenter, till exempel:

Assistentalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till assistenten i en av dina samlingar.
Flytta Flytta assistenten till annat utrymme.
Byta namn Du kan ändra assistentens namn, beskrivning och taggar.
Uppgifter

Du kan visa metadata för assistenten, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera assistenten.

Kunskapsdatabaser (Insikter och Analyser)

Qlik Answers Kunskapsdatabaser är samlingar av strukturerade data som används av Qlik Answers-assistenter för att besvara frågor. Se Arbeta med assistenter för mer information om att arbeta med assistenter

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för assistenter, till exempel:

Kunskapsdatabasalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till kunskapsdatabasen i en av dina samlingar.
Flytta Flytta kunskapsdatabasen till annat utrymme
Byta namn Du kan ändra kunskapsdatabasens namn, beskrivning och taggar.
Uppgifter

Du kan visa metadata för kunskapsdatabasen, inklusive ägare, utrymme och relevanta datum.

Ta bort Du kan radera kunskapsdatabasen.

Dataprodukter (Analyser)

Dataprodukter är mycket pålitliga, återanvändbara och användbara datatillgångar. De är kuraterade samlingar av produktifierade datauppsättningar och verksamhetsgodkända metadata och domänlogik som utformats för att lösa domänspecifika affärsresultat. Se Arbeta med dataprodukter för mer information om att arbeta med dataprodukter

Du kan klicka på Mer för att visa fler alternativ för dataprodukten, till exempel:

Dataproduktsalternativ i aktivitetscenter
Alternativ Beskrivning Mer läsning
Lägg till i samling Du kan lägga till dataprodukten till någon av dina samlingar.
Uppgifter

Du kan visa metadata för dataprodukten och andra alternativ.

Ursprung

Ursprung representerar historiken för ett fält eller en datauppsättning, hela vägen tillbaka genom program och omvandlingar, till den ursprungliga datakällan.

Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar
Påverkansanalys Påverkansanalys visar en nedströms vy över dataelements beroenden – vilka databaser, program, skript, filer eller länkar som direkt eller indirekt skulle påverkas om värdet eller strukturen hos det specifika fältet ändrades. Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar
Ta bort Du kan ta bort dataprodukten.