Exportera appar

Du kan exportera appar från Qlik Cloud-analys-hubben som .qvf-filer. Dessa kan laddas upp till andra Qlik Cloud-analys-hubbar eller Qlik Sense-versioner.

Anteckning om varning

Klientadministratörer kan inte exportera appar från andra användares personliga utrymmen, men de kan bli ägare av de här apparna och sedan exportera dem.

Privata appar som använder section access för att hantera säkerhet kan endast exporteras av appägaren från dennes personliga utrymme. Om klientadministratören har exporterat en app med section access från ett delat utrymme och denne inte är appens ägare får denne dock inte åtkomst till skriptet efter uppladdning till en annan molnhubb. Administratören måste kopiera appen för att få åtkomst till Skriptredigeraren och skapa ett nytt skript.

Anteckning om informationFör att exportera en app som använder avsnittsåtkomst måste du vara tilldelad åtminstone någon av följande behörigheter för delade utrymmen:
  • Kan redigera

• Kan hantera

När du exporterar en app inkluderas följande innehåll:

• Offentligt innehåll (ark, berättelser, bokmärken)
  • Privat innehåll som tillhör dig
  • Mediebiblioteket.
  • Data som laddats i appen.

De exporterade apparna sparas i webbläsarens standardmapp för hämtade filer.

Du kan exportera appen utan data. Då exporteras bara appens ark och berättelser. Om du har åtkomst till en Qlik Sense Enterprise-driftsättning kan du importera dessa till QMC och använda dem för att ersätta en apps ark och berättelser utan att ändra datamodellen. Mer information finns i Importera appar (endast på engelska).

Exportera appar med data

• Klicka på Mer på appen som du vill exportera och välj Exportera med data.

Exportera appar utan data

• Klicka på Mer på appen som du vill exportera och välj Exportera utan data.