Publicera skript

Du kan publicera skript från ett personligt utrymme till ett hanterat utrymme eller delat utrymme till ett hanterat utrymme. Vid publiceringen skapas en kopia av skriptet i det hanterade utrymmet.

Du måste ha behörigheten Ägare eller Kan publicera i de hanterade utrymmen där du publicerar skriptet. Om skriptet som publiceras är i ett delat utrymme behöver du också utrymmesrollen Kan redigera eller högre i det delade utrymmet för att publicera skriptet.

I Detaljer kan du se vilka utrymmen ett skript har publicerats i.

Skript visar information om när de senast publicerades i ett hanterat utrymme i publiceringsdialogen.

Anteckning om informationSchemalagda omladdningar inkluderas inte för den publicerade kopian av ett skript. För publicerade skript måste schemalagda omladdningar konfigureras om för skriptet i det hanterade utrymmet.
  1. Klicka på Mer på skriptet och välj Publicera.
  2. Välj ett hanterat utrymme.

3. Om du vill kan du ändra Namn på publicerat skript, Beskrivning och Taggar för skriptet.
  4. Klicka på Publicera.

Ompublicera skript

Skript i hanterade utrymmen uppdateras genom att källskriptet publiceras på nytt. När du publicerar om ett skript kan du antingen publicera en ny version av skriptet eller ersätta befintliga kopior av skriptet i hanterade utrymmen.

Du kan publicera om ett skript även om det inte finns i samma utrymme. Du kan t.ex. utveckla skript med separata utvecklings- och verifieringsutrymmen, vart och ett med kopior av originalskriptet. Endera utrymmet kan ompublicera sin kopia av skriptet till det hanterade utrymmet.

Om en annan kopia av skriptet har publicerats om och ersatt skriptet i det hanterade utrymmet visas publiceringsdialogrutan. Om du ändrar namnet vid publiceringen så att det matchar namnet på skriptet i det hanterade utrymmet kommer du att publicera om det skriptet.

1. Klicka på Mer på skriptet och välj sedan Publicera.
  2. Om du vill publicera en ny version av skriptet klickar du på Publicera ny.

3. Om du vill ersätta befintliga publicerade kopior av skriptet väljer du de kopior som ska ersättas.
  4. Om du vill inkludera data i skriptet väljer du Inkludera data.
  5. Klicka på Publicera igen.