Användning av modeller

Du kan distribuera modeller från experiment i personliga eller delade utrymmen. ML-driftsättningar kan publiceras i hanterade utrymmen. Varje ML-driftsättning genereras från en enda algoritm från en enda experimentversion. Antalet ML-driftsättningar begränsas av din licens.

Nivån som är inkluderad i Qlik Cloud-prenumerationen definierar ett maximalt antal distribuerade modeller som kan skapas för alla klientorganisationer som är skapade inom licensen. Denna förbrukningsgräns definieras per modell vilket innebär att flera ML-distributioner som skapas från en enda modell räknas som en distribuerad modell. Om du har nått maximalt antal distribuerade modeller kan du radera en eller flera befintliga distribuerade modeller eller uppgradera prenumerationen till en högre nivå.

Krav och behörigheter

Mer information om användarkraven för att arbeta med ML-distributioner och förutsägelser finns i Arbeta med ML-driftsättningar.

Användning av modeller

1. Öppna ett experiment från Catalog.

2. Välj den modell som du vill driftsätta i modellvyn.

3. Klicka på Driftsätt i det nedre högra hörnet.

4. Ange ett namn och ett mellanslag, och eventuellt en beskrivning och taggar.

5. Om du vill kan du välja Aktivera API-åtkomst i realtid. Det här alternativet styrs av din licens och aktiverar prognoser där tillämpade data finns i API-förfrågan och resultaten i svaret.

6. Klicka på Driftsätt.

Du bör nu kunna hitta din ML-driftsättning i Catalog.

Redigera namn och andra detaljer för ML-driftsättningar

1. Öppna en ML-driftsättning från Catalog.
  2. Klicka på vid namnet på ML-driftsättningen.

3. Redigera namnet eller andra uppgifter.

Ta bort ML-driftsättningar

Du kan ta bort en ML-driftsättning från Catalog.

Hantering av ML-driftsättningsjobb

Klientorganisationsadministratörer kan stoppa eller avbryta driftsättningsjobb från Hanteringskonsol. Mer information finns i Hantera experiment och ML-driftsättningar.

Konfigurera meddelanden

Du kan få meddelanden när en modell driftsätts från ett experiment. Mer information finns i Konfigurera meddelanden för Qlik AutoML.