Hantera skript

När du har skapat ett skript kanske du vill finjustera det för att göra det enklare och mer effektivt att använda för dig själv och andra.

Vad du kan göra med ett skript beror på vilken typ av utrymme skriptet finns i. I ditt personliga utrymme kan du hantera dina egna skript. I ett delat utrymme kan du, beroende på dina behörigheter till det utrymmet, hantera såväl egna skript som andra användares skript. I hanterade utrymmen finns det färre möjligheter att hantera skript eftersom åtkomsten är mera styrd. Mer information om utrymmen finns i Arbeta i utrymmen.

Beroende på utrymmet kan du:

Flytta skript

Du kan flytta skript mellan delade utrymmen liksom mellan ett delat utrymme och ett personligt utrymme.

Om du skapar ett skript i ett delat utrymme kommer datakopplingarna som är relaterade till det att vara kvar där även om skriptet flyttas. Du måste antingen lägga till kopplingar i det nya utrymmet eller använda utrymmesmedvetna kopplingar för att referera till datakopplingarna i det ursprungliga utrymmet.

Du kan till exempel skapa ett skript som heter SalesPrep i det delade utrymmet Data Team. Om du flyttar SalesPrep till ett annat delat utrymme kommer datakopplingarna att vara kvar i det delade utrymmet Data Team.

Om data ska redigeras eller läsas in måste detta göras av en användare som har rollen Kan redigera eller Kan redigera data i appar i det delade utrymmet för datateam. Samma sak gäller om du skapar ett skript i ett personligt utrymme och flyttar det till ett delat utrymme.

Om du flyttar ett skript med ett laddningsschema mellan utrymmena raderas laddningsschemat. Återskapa schemat i det nya utrymmet om det behövs.

1. Klicka på Flytta på skriptet och välj Flytta.
  2. Välj det nya utrymmet från Utrymme.
  3. Öppna det nya utrymmet genom att välja Navigera till utrymme.
  4. Klicka på Flytta.

Om du är Qlik Cloud-klientorganisationsadministratör eller analysadministratör kan du flytta skript mellan utrymmen i Hanteringskonsol. Skript kan flyttas mellan delade utrymmen, mellan delat utrymme och personligt utrymme och mellan hanterade utrymmen. Information om dessa administratörprivilegier finns i Ändra utrymme för skript.

Redigera skriptdetaljer

Du kan ändra titlar och beskrivningar för dina skript. Klicka på Mer på skriptet du vill redigera och välj sedan Byt namn. Du kan också ändra de taggar som används med skriptet. Taggar används för att gruppera skript med relaterade skript och appar i molnhubben. Taggar delas i Qlik Cloud-analys-hubben, men du kan bara se taggar som du har skapat själv eller som används för appar och skript du har åtkomst till.

Kopiera skript

Du kopiera alla skript du har tillgång till genom att klicka på Mer på skriptet och sedan välja Kopiera. Kopian kan modifieras.

Att kopiera skript har flera användningsområden. Du kan till exempel kopiera ett skript för att använda det som mall. Du kan också använda skriptkopiorna för versionskontroll. Spara de äldre kopiorna av skriptet i ett utrymme du skapat för att använda som arkiv.

Kopierade skript behåller sina ursprungliga datakällor. Om du inte skapade de ursprungliga datakällor som används i skriptet eller om de inte finns tillgängliga i utrymmet måste du återskapa datakällor i skriptet.

Visa ursprung

Ursprung spårar data och dataomvandling bakåt från skriptet till dess ursprungliga källor. Detta ger en interaktiv framställning av historiken för detta flöde i ditt skript. Mer information om ursprung hittar du i Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar.

• Klicka på Flytta på skriptet och välj Ursprung.

Visa påverkansanalys

Påverkansanalysen visar nedströmsberoendena av skriptets utdata. Den besvarar frågor om vilka andra appar, skript eller andra resurser som direkt eller indirekt skulle påverkas av ändringar i skriptet. Mer information om påverkansanalysen finns i Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar.

• Klicka på Flytta på skriptet och välj Påverkansanalys.

Exportera skript

Du kan exportera skript från Qlik Cloud-analys-hubben som QVF-filer. Dessa kan laddas upp till andra Qlik Cloud-analys-klientorganisationer eller Qlik Sense-versioner.

Det exporterade skriptet sparas i webbläsarens standardmapp för hämtade filer.

Anteckning om information

Exporterade skript kan importeras till Qlik Sense Desktop eller Qlik Sense Enterprise on Windows, dock konverteras de till appar.

• Klicka på Mer på det skript du vill exportera och välj Exportera.

Konvertera skript till appar

Du kan konvertera skript till appar. Konvertering kopierar skriptet och konverterar det sedan till en app. Konverterade appar använder skriptets laddningsskript som appens laddningsskript.

1. Klicka på Mer på det skript du vill exportera och välj Kopiera och konvertera till analysapp.
  2. Klicka på Bekräfta.

Radera skript

1. Klicka på Mer på det skript du vill ta bort och välj Ta bort.
  2. Klicka på Ta bort.