Skapa experiment

Du kan skapa nya experiment i personliga utrymmen eller delade utrymmen för samarbete.

Krav och behörigheter

Mer information om användarkraven för att arbeta med ML-experiment finns i Arbeta med experiment.

Skapa experiment

Du skapar experiment från Qlik Cloud-analys-hubben.

1. Klicka på Lägg till nytt och välj sedan Nytt ML-experiment.

2. Ange ett namn och ett mellanslag, och eventuellt en beskrivning och taggar.

3. Klicka på Skapa.

Kryssrutan Öppna experiment är markerad som standard. Om du avmarkerar den här kryssrutan måste du öppna experimentet manuellt innan du går vidare till nästa steg.

4. Välj en datauppsättning att använda i ditt experiment. Du kan välja mellan alla datauppsättningar som stöds och som är tillgängliga i dina privata och delade utrymmen.

Datauppsättningar kan laddas upp via hubben och är synliga i Catalog. Du kan också ladda upp en ny datauppsättning direkt till Catalog från sidan för val av datauppsättning i experimentet. Denna datauppsättning väljs då automatiskt som träningsdatauppsättning för användning i ditt experiment. Om du vill göra detta klickar du på Lägg till träningsdatauppsättning och väljer den fil som ska laddas upp.

Anteckning om information

Alla tvådimensionella datastrukturer som kan laddas upp och profileras i Qlik Cloud stöds för användning i Qlik AutoML.

För filer med flera tabeller, t.ex. Microsoft Excel-filer med flera ark, importeras endast den första tabellen. Om dataprofilering misslyckas för en tabell (t.ex. om den är tom) stöds filen inte.

Nästa steg i processen är att konfigurera experimentet. Se Konfigurering av experiment.

Redigera experimentets namn och andra uppgifter

1. Klicka på vid experimentets namn.

2. Redigera namnet eller andra uppgifter.

Visa vägledande instruktioner

En vägledande instruktion för det aktuella steget i processen visas som standard högst upp på skärmen. När du är mer bekant med processen kan du välja att dölja instruktionen.

1. Klicka på Experiment.

2. Slå på Aktivera instruktioner.

Instruktioner visas för det aktuella steget

AutoML-toppfältet med instruktionstext.

Ta bort experiment

Du kan ta bort ett experiment från Catalog.