Övervaka visualiseringar

Du kan övervaka visualiseringar i Qlik Cloud-analys-hubben och i Qlik Sense Mobile SaaS och på så sätt visa diagram utan att öppna några appar.

Du kan välja en visualisering och lägga till den i ditt personliga utrymme i hubben. Du kan lägga till visualiseringar både från ark och från Insikter. Visualiseringar som du lägger till på det här sättet hittar du i Dina diagram i delavsnittet Startsida i hubben eller i Katalog: filtrera på Diagram. Urval som används i visualiseringen följer med när den läggs till i hubben. Den övervakade visualiseringen uppdateras varje gång källappen laddas.

Anteckning om tipsLägg till visualiseringen i samlingen med mobilt innehåll så att den blir tillgänglig i Qlik Sense Mobile SaaS.

Visualisering i hubben

Ett diagram som är öppet i hubben med detaljerna expanderade

När du öppnar ett diagram i hubben, visas den senaste versionen av diagrammet med de data som senast laddades i källappen. Du kan visa diagrammet, dess detaljer och dess historik.

Anteckning om information

Om du har lagt till en visualisering från en app som du inte har åtkomst till längre, visas den senaste versionen som du hade åtkomst till.

Du kan inte göra urval i diagrammet, men du kan visa diagrammet i källappen genom att klicka på Visa i app. Du kanske till exempel vill använda bokmärken eller se hur diagrammet ändras när du gör nya urval. Visa i app öppnar visualiseringens källapp med gjorda urval. För diagram som genereras i Insikter   öppnar Visa i app Insikter i Ark. Du kan även visa ytterligare diagram från samma Insikter-sökning eller analys.

Du kan visa när diagrammet senast laddades, när diagrammet skapades, taggar, samt källappen och källutrymmet. Du kan öppna källappen eller källutrymmet. Urval visar de urval som användes i diagrammet när du lade till det i hubben.

Diagramhistorik innehåller alla tidigare versioner av diagrammet. Du kan välja tidigare versioner att visa. Du kan visa olika tidigare diagram sida vid sida genom att klicka på 2 på ett annat äldre diagram. Du kan klicka på 1 på ett diagram för att visa ett tidigare diagram till vänster om det aktuella diagrammet. Varje gång appdata laddas, läggs en ny version till i Historik. Du kan visa de senaste tio versionerna av diagrammet.

Du kan redigera diagrammets rubrik genom att klicka på den. Du kan redigera taggar genom att klicka på Redigera.

Övervaka visualiseringar i i hubben

1. Högerklicka på en visualisering och välj Övervaka i hubben.
  2. Eller så kan du välja Spara arkvyns status för att låsa zoomnivå och rullningsposition i det övervakade diagrammet.

Anteckning om information

När data ändras kan detta alternativ göra så att datapunkter visas utanför vyn (inte syns).

3. Om du vill kan du redigera visualiseringens namn.
  4. Om du vill kan du lägga till taggar i visualiseringen.
  5. Klicka på Övervaka.
Anteckning om tipsLägg till visualiseringen i samlingen med mobilt innehåll så att den blir tillgänglig i Qlik Sense Mobile SaaS.

Ta bort visualiseringar från hubben

1. I hubben går du till en visualisering, klickar på Mer och väljer Radera.
  2. Klicka på Ta bort.

Begränsningar

Följande begränsningar gäller för övervakning av visualiseringar:

• Följande visualiseringar kan inte övervakas:
    • Knapp
    • Behållare

Anteckning om information

Individuella diagram i behållare kan övervakas.

• Filterruta
    • Komplement för ordmolnsdiagram
    • Komplementet Multi-KPI
    • Komplementet Trellis container
    • Dashboard bundle-komplement
    • Anpassade komplement
  • Du kan visa data i beskrivningar när du pekar på värden i följande diagramtyper:
    • Stapeldiagram
    • Nyansdiagram
    • Kombinationsdiagram
    • Trattdiagramskomplement
    • Histogram
    • KPI (nyckeltal)
    • Linjediagram
    • Mosaikdiagram
    • Organisationsdiagram

• Cirkeldiagram
    • Sankey-diagramkomplement
    • Spridningsdiagram
    • Vattenfallsdiagram
  • Inställningen Höger till vänster stöds inte i övervakade diagram.
  • Urval från dynamiska bokmärken stöds inte i övervakade diagram. Urvalen i de övervakade visualiseringarna kommer att vara de urval som användes i visualiseringen när den lades till i hubben.
  • Föregående- eller nästa-urval från set-analysuttryck stöds inte i övervakade diagram.
  • Variabelvärden i övervakade diagram är fixerade och uppdateras inte om de ändras i källappen.
  • Diagram i anpassade beskrivningar inkluderas inte i beskrivningen när du övervakar en visualisering.
  • Om du använder en skugga i ett diagram i appen visas inte skuggan när du övervakar diagrammet i hubben.

Följande tekniska begränsningar gäller vid övervakning av visualiseringar i hubben. Begränsningarna kontrolleras när du klickar på Övervaka i hubb. Om dessa gränser överskrids visas ett felmeddelande. Om det här problemet uppstår kontaktar du en användare med behörigheten Kan redigera i appen.

Den specifika informationen anges nedan:

• Maximalt antal fält i urvalen: 125

• Maximalt antal fältvärden i urvalen: 150 000 totala fältvärden i ett eller flera fält

• Maximalt antal parallella tillstånd: 125

Använda parallella tillstånd för jämförande analys

• Maximalt antal patchar: 100

Patchar är egenskaper eller stiliseringar som tillämpas i appen. Till exempel: Lägga till en sortering i en tabellkolumn.

• Maximalt antal variabler: 1 100

Använda variabler i uttryck

• Maximal bildstorlek: 4 000 x 4 000 pixlar

• Minsta bildstorlek: 5 x 5 pixlar för diagram och 20 x 20 pixlar för ark