Profilinställningar

På sidan Profilinställningar i Qlik Cloud kan du hantera inställningar för objekt som aviseringar, prenumerationer, utrymmen och Qlik Sense Mobile SaaS-appen.

Gå till dina profilinställningar genom att öppna din användarprofilmeny i Qlik Cloud och klicka på Profilinställningar.

Anteckning om informationSom ägare till tjänstkonto kan du ändra dina profilinställningar i Profilinställningar i My Qlik. Mer information finns i Hantera dina kontoinställningar i My Qlik.

Profilinställningar i Qlik Cloud

Menyn med profilinställningar när du visar Qlik Cloud.

Profil

Du kan ange önskat språk, tidszon, och regioninställningar för appar som skapas.

Du återställer ditt lösenord och konfigurerar multifaktorautentisering genom att klicka på Kontoinställningar eller gå till Profilinställningar från My Qlik.

Meddelanden

Ange när och hur du vill få meddelanden om ändringar i utrymmen, kommentarer, aviseringar, automatiseringar, maskininlärningsprocesser och dataintegrering och ordlistor. Standardaviseringar är som standard globala. Du kan även ställa in anpassade aviseringar för specifika element.

Förvalda aviseringar består av följande delavsnitt:

Utrymmen: Meddelanden när du läggs till i eller tas bort från ett utrymme eller när dina utrymmesbehörigheter uppdateras. Mer information finns i Hantera utrymmesmeddelanden.

Appar: Huvudadministratörer och Analytics-administratörer kan få meddelanden när appar inte kan laddas in igen. Alla användare kan få meddelanden om en schemalagd inläsning för en app har misslyckats, stoppats eller inaktiverats. Du måste äga (vara tilldelad) den schemalagda inläsningen för att få meddelandet. Du kan anpassa meddelanden för en enstaka app genom att välja Mer i en enskild app och sedan välja Meddelanden. Mer information finns i Appar.

Skript: Meddelanden när omladdningar av ett skript misslyckats eller när en schemalagd omladdning som du själv har gjort har misslyckats, stoppats eller stängts av. Mer information finns i Använda Skriptredigeraren.

Anteckningar: Meddelanden när bjuds in att redigera, eller när du omnämns i en anteckning. Mer information finns i Meddelanden.

Aviseringar: Meddelande när en avisering utlöses, en avisering stoppas eller inte går att utvärdera, eller när du läggs till i en avisering. Mer information finns i Anpassa aviseringsmeddelanden.

Automatiseringar: Notifiering när en automatisering inte körs.

AutoML: Meddelande när en ML-driftsättning skapas, när en experimentversion är klar, när en modell har avslutat träningen eller när en förutsägelse har skapats. Mer information finns här Konfigurera meddelanden för Qlik AutoML.

Ordlistor: Meddelanden när en ordlisteterm skapas, tas bort eller uppdateras. Mer information finns i Arbeta med affärsordlistor.

Datauppgifter: Aviseringar för handhavande av datauppgifter i Qlik Cloud Data Integration. Mer information finns i Få aviseringar vid ändringar under drift.

Datagatewayer: Avisering för handhavande av datagatewayer. Mer information finns i Få aviseringar vid ändringar under drift.

Anpassade meddelanden

När du gör ändringar i meddelanden på utrymmesnivå eller i objektspecifika meddelanden (t.ex. för en enskild app eller anteckning) åsidosätter dessa inställningar standardinställningarna för meddelanden för det aktuella utrymmet eller objektet. Dessa ändringar noteras i delavsnittet Kundaviseringar på sidan Profilinställningar. I det här delavsnittet kan du återställa och ändra specifika aviseringar.

Leveransalternativ för meddelanden

Välj minst ett alternativ för hur du vill bli meddelad.

Webbmeddelanden: I webbläsaren när du använder Qlik Cloud.

Push-meddelanden: Till din mobil om du har appen Qlik Sense Mobile SaaS installerad. Mer information finns i Hantera push-meddelanden.

E-post: Meddelanden skickas till e-postadressen som är registrerad för kontot.

Sammandrag för e-postmeddelanden: Utvalda meddelanden samlas i ett enda e-postmeddelande som skickas varje dag till adressen som är registrerad för kontot. Du kan ange en starttid för dina dagliga sammandrag.

För att tillfälligt stoppa leverans av alla meddelanden om pushmeddelanden, e-post och e-postsammandrag klickar du på Pausa meddelanden i det övre högra hörnet av sidan Profilinställningar. Webbmeddelanden kommer fortfarande att skickas. De här meddelandena kommer att pausas tills du återupptar dem genom att klicka på Återuppta meddelanden. Du kan återuppta dessa meddelanden på sidan Profilinställningar, i meddelandeinställningarna för ett utrymme, eller i meddelandeinställningarna för en individuell resurs (till exempel, ett meddelande). När du återupptar meddelanden kommer du inte att få de meddelanden som du skulle ha fått när dina meddelanden var pausade.

Hantering

Utrymmen: Visa listor över delade och hanterade utrymmen i klientorganisationen. Tillgängliga åtgärder: visa utrymmesuppgifter, ta bort utrymme.

Qlik Sense Mobile: Hantera push-meddelandenHantera de enheter som används för Qlik Sense Mobile SaaS eller hämta appen.

API-nycklar: Generera nya API-nycklar.

Andra

Under Verktyg kan du hämta följande produkter som kan användas med Qlik Cloud:

• Qlik Sense Mobile SaaS-appen.

• Qlik Sense Desktop: Installeras lokalt för analys lokalt och offline. Du kan även autentisera din installation av Qlik Sense Desktop.

• Qlik DataTransfer: Ladda upp lokala data till molnet.

• Qlik Lineage-kopplingar: Ladda upp ursprung och metadata från dina lokala BI-verktyg och datakällor till Qlik Cloud.

Ett alternativt sätt att hämta Qlik finns i Hämta installationsfiler.

RELATERAD INFORMATION: