Introduktionskurs – använda OpenAI-analyskopplingen i Qlik Cloud

I den här introduktionskursen lär du dig hur du arbetar med OpenAI-analyskopplingen, så att du kan förstärka dina Qlik Sense-appar med kontextuellt djup från generativa AI-modeller. Specifikt visar den hur du använder kopplingen med två olika konfigurationer.

Du kan integrera dina OpenAI-analyskopplingar direkt i din datamodell så att genererade data förladdas i appen. Alternativt kan du använda dem i diagramuttryck. I introduktionskursen får du se hur du förbereder dig för att arbeta med kopplingen och hur du skapar kopplingar med två olika konfigurationer. Därifrån vägleds du genom grundläggande exempel på hur du inkorporerar funktionaliteten i dina Qlik Sense-appar.

Exemplen i den här vägledningen kan också användas för att fungera med Azure OpenAI-analyskopplingen.

Interaktivt ark som visar hur OpenAI-kopplingen kan användas för att förbättra analysinnehåll

Interaktiv Qlik Sense-app för att använda OpenAI vid interaktion med appdata.

Konfigurera ditt OpenAI-plattformskonto och din Qlik Cloud-miljö.

Innan du kan arbeta med OpenAI-analyskopplingen måste du slutföra ett antal steg. Dessa inkluderar:

• Skapa ett konto på OpenAI-plattformen

• Skaffa en OpenAI-API-nyckel

• Aktivera funktionaliteten för analyskopplingen i Qlik Cloud

Fullständig information finns i Komma igång med OpenAI-plattformen.

Anteckning om informationOm du i stället använder Azure OpenAI-analyskopplingen följer du konfigurationen som finns i dokumentationen för Azure OpenAI-kopplingen. Se Skapa en Azure OpenAI-koppling.

Skapa kopplingarna

Skapa kopplingar till OpenAI-analyskopplingen från hubben eller från skriptredigeraren. När du har skapat kopplingarna är du klar att börja arbeta direkt med OpenAI-plattformen via laddningsskriptet eller i diagramobjekt.

Anteckning om informationOm du i stället använder Azure OpenAI-analyskopplingen följer du konfigurationen som finns i dokumentationen för Azure OpenAI-kopplingen. Se Skapa en Azure OpenAI-koppling.
  1. Skapa en ny koppling till OpenAI från skriptredigeraren eller hubben. I skriptredigeraren hittar du OpenAI-kopplingen under Analyskällor.

2. Välj den konfiguration du vill använda. Använd en konfiguration för varje koppling som du gör. För den här vägledningen skapar du en separat koppling för vart och ett av följande exempel:

• Exempel 1: OpenAI Completions API (GPT-3) – Rader

• Exempel 2: OpenAI Completions API (GPT-3) – JSON-tabeller

• Exempel 3: OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rader

• Interaktivt exempel: OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rader

3. Autentisera dig för kopplingen genom att ange API-nyckeln för OpenAI som du genererade i det förberedande avsnittet av den här introduktionskursen.

4. Justera standardparametrarnas värden efter dina behov.

Anteckning om informationDu kommer nästan alltid att behöva ändra parametervärdet för Max Tokens för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov. Den här parametern styr storleken på det genererade svaret.
  5. Lägg till ett associationsfält för att länka kopplingens utdata till datamodellen i en av dina appar. Detta beror på vilka exempel du arbetar med.

• För kopplingar som används i exempel 1 till 3 anger du RowId.

• Lämna den här parametern tom för det interaktiva exemplet.

6. För parametern Namn anger du ett beskrivande namnvärde för varje koppling som du skapar som anger vilken konfiguration kopplingen använder. Du kommer att behöva använda de här parametervärdena när du arbetar i laddningsskriptet eller med diagramuttryck.

I exemplen i den här vägledningen ska du använda:

• Exempel 1: OpenAI-koppling för radkompletteringar (GPT-3)

• Exempel 2: OpenAI-koppling för JSON-tabellkompletteringar (GPT-3)

• Exempel 3: Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows

• Interaktivt exempel: Interactive_Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows

7. Klicka på Skapa.

Exempel

När du har skapat kopplingen med den här konfigurationen kan du använda den i ditt laddningsskript och i diagramuttryck för att kommunicera med OpenAI-modeller.

I de följande lektionerna får du se ett exempel på varje process.

De här exemplen är utformade för att vara fristående och kan slutföras oberoende av varandra.