Skapa en Azure OpenAI-koppling

För att kommunicera med Azure OpenAI skapar du en koppling till Azure OpenAI-analyskällan.

Data som erhålls från de här kopplingarna kan användas i laddningsskriptet och i diagramuttryck för att förbättra dina Qlik Sense-analysappar eller -skript.

Innan du börjar

Azure OpenAi-tjänsten finns i Azures Cognitive Services i ditt Microsoft Azurekonto och är inte aktiverad som standard. Kontakta Microsoft om du behöver hjälp med att aktivera Azure OpenAI-tjänsten.

Tillgängliga kopplingskonfigurationer

Konfigurera din Azure OpenAI-analyskoppling med någon av de följande konfigurationerna.

OpenAI Completions API – Rader:

Med den här konfigurationen skickas varje rad med data som en fråga till completions-API:t (i små batcher för bättre prestanda). Varje svar lagras som text i en tabell med samma antal rader som indatan.

Den här konfigurationen kan användas i både laddningsskriptet och i diagramuttryck.

OpenAI Chat Completions API - Rader

Med den här konfigurationen skickas varje rad som en förfrågan till OpenAI Chat Completions-API:t. I det här fallet görs förfrågningarna med meddelanderollen "användare" och varje rad med data från Qlik skickas som en separat förfrågan.

Anteckning om informationAtt skicka flera rader som en chattkontext stöds inte. Du måste inkludera alla frågor i en enda förfrågningsrad.

Den här konfigurationen kan användas i både laddningsskriptet och i diagramuttryck.

Skapa kopplingen

Du kan skapa en koppling till Azure OpenAI-analyskopplingen från hubben eller från skriptredigeraren i en app som du redan har skapat. Följ nedanstående steg för att skapa en koppling.

Mer information om att ställa in parametervärdena finns i Referens för REST API till AZure OpenAi-tjänst.

1. Skapa en/ett ny(tt) Qlik Sense-app/-skript och öppna Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

2. Klicka på Skapa ny anslutning

3. Klicka på Azure OpenAI under analyskällor.

4. Välj den konfiguration som behövs. Mer information om de tillgängliga alternativen finns i Tillgängliga kopplingskonfigurationer.

5. Skriv in din API-nyckel för Azure OpenAI.

6. Ange Azure API-version. Det här fältet är redan ifyllt med nuvarande standardvärde.
  7. Justera de andra standardparametervärdena efter behov.

Ytterligare beskrivningar av parametrarna finns i Inställningar som kan konfigureras.

Anteckning om informationDu kommer nästan alltid att behöva ändra parametervärdet för Max Tokens för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov. Den här parametern styr storleken på det genererade svaret.
  8. Klicka på Skapa.

Datakopplingen sparas till utrymmet där appen skapas så att den kan återanvändas i andra Qlik Sense-appar eller -skript.

När du har skapat kopplingen kan du använda den för att ladda data som ska skickas till OpenAI. Du kan också använda den i diagramuttryck. Mer information finns i Välj och ladda data från en Azure OpenAI-koppling och Använda Azure OpenAI-kopplingar i visualiseringsuttryck.

Inställningar som kan konfigureras

Inställningarna i följande tabell kan konfigureras i kopplingsdialogen.

Inställningar som kan konfigureras i kopplingsdialogen
Fält Beskrivning
Välj Konfiguration Välj konfigurationen för kopplingen under konfiguration. Mer information finns i Tillgängliga kopplingskonfigurationer.
Auktorisering Skriv in API-nyckeln för Azure OpenAI. Mer information om finns i Referens för REST API till AZure OpenAi-tjänst.
Azure OpenAI-förfrågan
  • Azure-resursens namn: Resursprojektet som du har konfigurerat i Microsoft Azure.

Azure-distributionens namn: Den specifika distributionen som du har konfigurerat för den OpenAI-modell du har valt.

• Azure API-version: API-version i Azure. Den är förifylld med det aktuella standardvärdet.

OpenAI-förfrågan
  • Temperatur: Den samplingstemperatur som ska användas.

• Max. tokens: Den här parametern justerar det maximala antalet tokens som genereras. Med andra ord styr den här parametern storleken på det genererade svaret. Du kommer nästan alltid att behöva ändra standardvärdet för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov.

• Topp-P: Justerar kärnsamplingen. Detta kan ändras som alternativ till temperatursampling.

• Frekvensavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som upprepas ordagrant från befintliga tokens.

• Förekomstavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som redan finns i texten fram till den punkt där de introduceras.

• Användare: Slutanvändar-ID, vilket kan vara till hjälp vid övervakning av policyöverträdelser.

Association

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.