Zelfstudie – De OpenAI‑analyseconnector gebruiken in Qlik Cloud

In deze zelfstudie leert u hoe u werkt met de OpenAI‑analyseconnector om uw Qlik Sense-apps uit te breiden met context van generatieve AI-modellen. Er wordt in het bijzonder getoond hoe u de connector met twee verschillende configuraties gebruikt.

U kunt uw OpenAI-analyseverbinding direct integreren in uw gegevensmodel zodat de gegenereerde gegevens vooraf in de app worden geladen. U kunt de verbinding ook gebruiken in diagramuitdrukkingen. In deze zelfstudie wordt getoond welke instellingen u moet uitvoeren om te werken met de connector en hoe u verbindingen maakt voor twee verschillende configuraties. Vervolgens wordt u door basisvoorbeelden geleid zodat u leert hoe u de functionaliteit in uw Qlik Sense-apps kunt gebruiken.

De voorbeelden in deze zelfstudie kunnen ook worden gebruikt om te werken met de Azure OpenAI-analyseconnector.

Interactief werkblad toont hoe de OpenAI‑connector kan worden gebruikt om analyse-inhoud te verbeteren

Interactieve Qlik Sense-app voor het gebruik van OpenAI om te werken met app-gegevens.

Uw account voor het OpenAI‑platform en de Qlik Cloud-omgeving instellen

U moet enkele stappen voltooien voordat u aan de slag kunt met de OpenAI-analyseconnector. Hiertoe behoren:

• Een account voor het OpenAI-platform maken

• Een API-sleutel voor OpenAI ophalen

• Functionaliteit van de analyseverbinding inschakelen in Qlik Cloud

Ga voor meer informatie naar Aan de slag met het OpenAI-platform.

InformatieAls u de Azure OpenAI‑analyseconnector gebruikt, volg dan de instellingen die vermeld staan in de documentatie van de Azure OpenAI‑connector. Zie: Een Azure OpenAI verbinding maken.

De verbindingen maken

Maak verbindingen met de OpenAI‑analyseconnector vanuit de hub of vanuit de editor voor laden van gegevens. Nadat u de verbinding hebt gemaakt, kunt u direct werken met het OpenAI‑platform via het load-script of in diagramobjecten.

InformatieAls u de Azure OpenAI‑analyseconnector gebruikt, volg dan de instellingen die vermeld staan in de documentatie van de Azure OpenAI‑connector. Zie: Een Azure OpenAI verbinding maken.
  1. Maak een nieuwe verbinding met OpenAI vanuit de editor voor laden van gegevens of vanuit de hub. In de editor voor laden van gegevens vindt u de OpenAI-connector onder Analysebronnen.

2. Selecteer de configuratie die u wilt gebruiken. Gebruik één configuratie voor elke verbinding die u maakt. Voor deze zelfstudie maakt u een afzonderlijke verbinding voor elk van de voorbeelden:

• Voorbeeld 1: OpenAI Completions API (GPT-3) – Rijen

• Voorbeeld 2 OpenAI Completions API (GPT-3) – JSON-tabellen

• Voorbeeld 3: OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rijen

• Interactief voorbeeld: OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rijen

3. Verifieer uzelf bij de verbinding door de API-sleutel voor OpenAI op te geven die u hebt gegenereerd in de voorbereidende sectie van deze zelfstudie.

4. Wijzig de standaard parameterwaarden naar wens.

InformatieU moet vrijwel altijd de parameterwaarde Max. aantal tokens wijzigen om de verbinding juist te laten werken. Deze parameter beheert de omvang van de respons die wordt gegenereerd.
  5. Voeg een koppelingsveld toe om de uitvoer van de verbinding te koppelen aan het gegevensmodel van een van uw apps. Dit hangt af van de voorbeelden waaraan u werkt.

• Voor verbindingen die zijn gebruikt in voorbeeld 1 tot 3 geeft u RowId op.

• Voor het interactieve voorbeeld laat u deze parameter leeg.

6. Voor de parameter Naam geeft u een afzonderlijke naamwaarde op voor elke verbinding die u maakt om aan te geven welke configuratie de verbinding gebruikt. U hebt deze parameterwaarde nodig als u werkt in het load-script of met diagramuitdrukkingen.

Voor het doel van de voorbeelden uit deze zelfstudie gebruikt u:

• Voorbeeld 1: OpenAI Connection voor rijen completions (GPT-3):

• Voorbeeld 2 OpenAI Connection voor JSON-tabellen completions (GPT-3):

• Voorbeeld 3: Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows

• Interactief voorbeeld: Interactive_Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows

7. Klik op Maken.

Voorbeelden

Nadat u de verbinding met deze configuratie hebt gemaakt, kunt u deze gebruiken in uw load-script en in diagramuitdrukkingen om te communiceren met OpenAI-modellen.

In de volgende lessen wordt een voorbeeld van elk proces getoond.

Deze voorbeelden kunnen afzonderlijk van elkaar worden voltooid.