Skapa en OpenAI-koppling

För att kommunicera med OpenAI-plattformen skapar du en koppling till OpenAI-analyskällan.

För att kommunicera med OpenAI skapar du en koppling till OpenAI-analyskällan. Skapa kopplingen i hubben Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Data som erhålls från de här kopplingarna kan användas i laddningsskriptet och i diagramuttryck för att förbättra dina Qlik Sense-analysappar.

Konfigurationer och konfigurerbara inställningar

Konfigurera din OpenAI-analyskoppling med någon av de följande konfigurationerna. Andra konfigurerbara inställningar kan variera beroende på vilken konfiguration som används.

OpenAI Completions API (GPT-3) – Rader

Med den här konfigurationen skickas varje rad med data som en fråga till completions-API:t (i små batcher för bättre prestanda). Varje svar lagras som text i en tabell med samma antal rader som indatan.

Den här konfigurationen kan användas i både laddningsskriptet och i diagramuttryck.

OpenAI:s dokumentation om API som används i denna konfiguration finns i Completions.

Konfigurerbara inställningar för konfigurationen "OpenAI Completions API (GPT-3) – Rader"
Fält Beskrivning
Välj Konfiguration Under Konfiguration väljer du OpenAI Completions (GPT-3) – Rader.
Auktorisering Skriv in API-nyckeln för OpenAI. Mer information finns i Generera en OpenAI-nyckel.
OpenAI-förfrågan
  • OpenAI-modell: Den modell som används.

• Temperatur: Den samplingstemperatur som ska användas.

• Max. tokens: Den här parametern justerar det maximala antalet tokens som genereras. Med andra ord styr den här parametern storleken på det genererade svaret. Du kommer nästan alltid att behöva ändra standardvärdet för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov.

• Topp-P: Justerar kärnsamplingen. Detta kan ändras som alternativ till temperatursampling.

• Frekvensavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som upprepas ordagrant från befintliga tokens.

• Förekomstavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som redan finns i texten fram till den punkt där de introduceras.

• Användare: Slutanvändar-ID, vilket kan vara till hjälp vid övervakning av policyöverträdelser.

Association

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

OpenAI Completions API (GPT-3) – JSON-tabeller

Med den här konfigurationen skickas en förfrågan till varje rad, där svaret förväntas vara en JSON-lista med data. Kopplingen kommer att konvertera JSON-tabellen till en tabell med data i Qlik-datamodellen. Den ska hanteras som experimentell på grund av OpenAI-svarens natur.

Den här konfigurationen kan användas i laddningsskriptet för att syntetisera data. Den är inte avsedd att användas i diagramuttryck. Beroende på hur du ställer din fråga kanske den inte alltid returnerar giltig JSON.

Anteckning om informationGPT-modeller kommer att förutsäga hur JSON ser ut men den kommer inte alltid att vara korrekt, till exempel tal som innehåller text utan citattecken. I vissa fall kan en fråga ställas med tillägget "som JSON-lista" i förfrågan i laddningsskriptet. I andra scenarion måste du vara mycket mer specifik för att önskat resultat ska erhållas.
Konfigurerbara inställningar för konfigurationen "OpenAI Completions API (GPT-3) – JSON-tabeller"
Fält Beskrivning
Välj Konfiguration Under Konfiguration väljer du OpenAI Completions (GPT-3) – JSON-tabeller.
Auktorisering Skriv in API-nyckeln för OpenAI. Mer information finns i Generera en OpenAI-nyckel.
OpenAI-förfrågan
  • OpenAI-modell: Den modell som används.

• Temperatur: Den samplingstemperatur som ska användas.

• Max. tokens: Den här parametern justerar det maximala antalet tokens som genereras. Med andra ord styr den här parametern storleken på det genererade svaret. Du kommer nästan alltid att behöva ändra standardvärdet för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov.

• Topp-P: Justerar kärnsamplingen. Detta kan ändras som alternativ till temperatursampling.

• Frekvensavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som upprepas ordagrant från befintliga tokens.

• Förekomstavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som redan finns i texten fram till den punkt där de introduceras.

• Användare: Slutanvändar-ID, vilket kan vara till hjälp vid övervakning av policyöverträdelser.

Association

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rader

Med den här konfigurationen fungerar på motsvarande sätt som konfigurationen OpenAI Completions API (GPT-3) - Rader, men den skickar varje rad som en förfrågan till OpenAI Chat Completions-API:t. I det här fallet görs förfrågningarna med meddelanderollen "användare" och varje rad med data från Qlik skickas som en separat förfrågan.

Anteckning om informationAtt skicka flera rader som en chattkontext stöds inte. Du måste inkludera alla frågor i en enda förfrågningsrad.

Den här konfigurationen kan användas i både laddningsskriptet och i diagramuttryck.

OpenAI:s dokumentation om API som används i denna konfiguration finns i Chat.

Konfigurerbara inställningar för konfigurationen "OpenAI Completions API (GPT-3.5, GPT-4) – Rader"
Fält Beskrivning
Välj Konfiguration Under Konfiguration väljer du OpenAI Completions (GPT-3.5, GPT-4) – Rader.
Auktorisering Skriv in API-nyckeln för OpenAI. Mer information finns i Generera en OpenAI-nyckel.
OpenAI-förfrågan
  • OpenAI-modell: Den modell som används.

• Temperatur: Den samplingstemperatur som ska användas.

• Max. tokens: Den här parametern justerar det maximala antalet tokens som genereras. Med andra ord styr den här parametern storleken på det genererade svaret. Du kommer nästan alltid att behöva ändra standardvärdet för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov.

• Topp-P: Justerar kärnsamplingen. Detta kan ändras som alternativ till temperatursampling.

• Frekvensavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som upprepas ordagrant från befintliga tokens.

• Förekomstavdrag: Hur stort avdrag modellen ger för nya tokens som redan finns i texten fram till den punkt där de introduceras.

• Användare: Slutanvändar-ID, vilket kan vara till hjälp vid övervakning av policyöverträdelser.

Association

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

OpenAI Embeddings

Denna konfiguration skickar rader med indatatext till OpenAI Embeddings API. OpenAI returnerar en separat vektorrepresentation för varje inmatning. Vektorrepresentationen är i en form som kan användas av maskininlärningsmodeller.

OpenAI:s dokumentation om API som används i denna konfiguration finns i Embeddings.

Konfigurerbara inställningar för konfigurationen "OpenAI Embeddings"
Fält Beskrivning
Välj Konfiguration Under Konfiguration väljer du OpenAI Embeddings.
Auktorisering Skriv in API-nyckeln för OpenAI. Mer information finns i Generera en OpenAI-nyckel.
OpenAI-förfrågan
  • OpenAI-modell: Den modell som används.

• Användare: Slutanvändar-ID, vilket kan vara till hjälp vid övervakning av policyöverträdelser.

Association

Ange ett associeringsfält, ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för svar att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet används om du inte anger ett namn.

Skapa kopplingen

Du kan skapa en koppling till den analytiska kopplingen från hubben, från Skriptredigeraren i en befintlig app eller från Skriptredigeraren i ett befintligt skript. Följ nedanstående steg för att skapa en koppling.

1. Skapa en/ett ny(tt) Qlik Sense-app/skript. Öppna Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

2. Klicka på Skapa ny anslutning

3. Klicka på OpenAI under analyskällor.

4. Välj den konfiguration som behövs. Mer information om de tillgängliga alternativen finns i Konfigurationer och konfigurerbara inställningar.

5. Skriv in din API-nyckel för OpenAI. Mer information finns i Generera en OpenAI-nyckel.

6. Under OpenAI-modell väljer du den OpenAI-modell som du vill använda.

7. Justera de andra standardparametervärdena efter behov. De här parametrarna beskrivs i dokumentationen för Open AI:s API. Mer information finns i Chat, Completions och Embeddings.

Ytterligare beskrivningar av parametrarna finns i Konfigurationer och konfigurerbara inställningar.

Anteckning om informationDu kommer nästan alltid att behöva ändra parametervärdet för Max Tokens för att kopplingen ska fungera på rätt sätt för dina behov. Den här parametern styr storleken på det genererade svaret.
  8. Klicka på Skapa.

Datakopplingen sparas till utrymmet där appen skapas så att den kan återanvändas i andra Qlik Sense-appar och -skript. Den är också listad under Datakopplingar i Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

När du har skapat kopplingen kan du använda den för att ladda data med förfrågningar och plattformens svar på dem. Du kan också använda den i diagramuttryck. Mer information finns i Välj och ladda data från en OpenAI-koppling och Använda OpenAI-kopplingar i visualiseringsuttryck.

Detaljerade exempel

Fullständiga exempel på hur man arbetar med OpenAI-analyskopplingen finns i Introduktionskurs – använda OpenAI-analyskopplingen i Qlik Cloud.