Skapa en Amazon SageMaker-koppling

Amazon SageMaker-kopplingar skapas i Skriptredigeraren eller i Skriptredigeraren.

När du har skapat en koppling kan du välja data från tillgängliga tabeller och skicka till Amazon SageMaker för beräkningar och sedan läsa in dessa data i din app. Den här kopplingen kan inte enbart användas i dina datainläsningsskript utan även i diagramuttryck för att anropa modellslutpunkter och göra diagramuttrycksberäkningar i realtid.

Du måste känna till inställningarna och inloggningsuppgifterna för Amazon SageMaker-tjänsten som du vill ansluta till.

Inställningar som kan konfigureras

Följande inställningar kan konfigureras i kopplingsdialogen:

Inställningar som kan konfigureras i kopplingsdialogen
Fält Beskrivning
Slutpunktsnamn

Namn på slutpunkten.

Slutpunktsnamnet är identifieraren som ges för slutpunkten på AWS. Det skapas vanligen av användaren som ställer in slutpunkten eller driftsätter en modell.

Modellnamn

Namn på den driftsatta modellen.

Den här parametern krävs endast när en slutpunkt med flera modeller driftsätts. För en enkel slutpunkt ska den här modellen inte tillhandahållas eftersom den kommer att utlösa ett fel från AWS.

Modellvariantnamn

Namn på varianten för den driftsatta modellen.

Den här parametern krävs endast när en slutpunkt med flera modeller driftsätts. För en enkel slutpunkt ska den här modellen inte tillhandahållas eftersom den kommer att utlösa ett fel från AWS.

Inställningar

Följande inställningar finns tillgängliga:

• AWS-region: Välj regionen som du tänker använda för förståelsetjänsten.

• Använda FIPS-slutpunkt: Ange om du behöver använda en FIPS-kompatibel slutpunkt.

Det kommer endast att fungera om du väljer en region som har stöd för FIPS och ska för de flesta användare lämnas som standardvalet ”Nej”.

Autentisering

Tillhandahåll AWS-autentiseringens Åtkomstnyckel och Hemlig nyckel för Amazon Comprehend-slutpunkterna. Dessa behöver skapas med åtkomst till rätt policybehörigheter.

Autentiseringsegenskaperna kan hittas i AWS-konsolen och behöver anges varje gång kopplingen behöver autentiseras om.

Svarsformat

Värde för svarsformatet på den driftsatta maskininlärningsmodellen:

• JSON

• Textmatris

De flesta modeller kommer att returnera data i JSON-format, men vissa kommer dock endast att returnera textbaserad utmatning. Det här alternativet behöver väljas baserat på den typ av modell som driftsätts, i annat fall kommer det att leda till ett inställningsfel för kopplingen.

Svarstabell
  • Namn på den returnerade tabellen: Namn på den returnerade tabellen från den driftsatta maskininlärningsmodellen.

• Tabellsökväg (JMESPath): Tabellen kan anges genom att använda JMES-tabellsökvägen till förutsägelseraden i JSON-svarsmatrisen.

Svarsfält
  • Ladda alla tillgängliga fält: Aktivera laddning av alla tillgängliga fält som returneras av maskininlärningens slutpunkt. Om du inaktiverar det här kan du ange de tabellfält och värden som ska laddas i appen.

Det rekommenderas att du börjar med att ladda alla fält som returneras från modellens slutpunkt och sedan potentiellt tar bort de fält som inte behövs för analysen i appen.

• Tabellfält (JMESPath): Det går att ange tabellfält genom att lägga till:

• Namn: namnet på tabellen som ska laddas i appen.

• Värde: namnet på svarsfältet i JSON-svarsmatrisen.

JMESPath-frågespråk som kan användas till att tolka JSON-svarsmatrisen.

Association
  • Associationsfält: Ett fält från indatatabellen som innehåller en unik identifierare.

Det här fältet behöver inkluderas i källdata när du gör en slutpunktsbegäran för att resultattabellen som returneras ska associeras till källfältstabellen med en nyckel. Det utsedda fältet kommer att returneras som ett fält i svaret och göra det möjligt för förutsägelser att kopplas till källdata i datamodellen. Det kan vara alla fält med ett unikt ID, antingen från källdata eller som en del av tabellens laddningsprocess.

• Skicka associationsfält: När det har valts kommer fältet som angetts i associationsfältet att både returneras till Qlik Sense och inkluderas i fälten som skickas till slutpunkten

Om fältet tillhör dessa källdata och förväntas av modellen behöver det skickas till modellen genom att aktivera Skicka associationsfält.

Namn Namnet på kopplingen. Standardnamnet kommer att användas om du inte anger ett namn.

Skapa en ny koppling

1. Använd kopplingen viaSkriptredigeraren eller Skriptredigeraren.

Klicka på Skapa ny koppling och välj Amazon SageMaker-kopplingen från listan.

2. Fyll i kopplingsdialogfälten.

3. Klicka på Skapa.

Din koppling listas nu under Datakopplingar i Skriptredigeraren eller Skriptredigeraren.