Hoe dit is gemaakt: Overlappende reisgebieden

U kunt meerdere reisgebieden in één enkel veld genereren en deze gebruiken in een gebiedslaag. U wilt bijvoorbeeld stapsgewijze toenames zien in reisgebieden voor één enkel punt.

In dit voorbeeld is een kaart toegevoegd met een reisgebied van 60 minuten wegafstand voor Canadese provinciale en territoriale hoofdsteden in stappen van 10 minuten

Kaart met reisgebieden van 60 minuten voor Canadese provinciale en territoriale hoofdsteden

Voorbeeldkaart die alleen markeringspunten toont voor elke Canadese hoofdstad

Wanneer u op een punt voor een stad klikt, wordt de kaart ingezoomd, zodat het gemakkelijker is om de reisgebieden voor de stad te zien.

Ingezoomde weergave van de reisgebieden van Fredericton

Voorbeeld van ingezoomde weergave nadat een punt is geselecteerd en waarin meer gedetailleerde wegen en reisgegevens worden getoond

De kostenwaarden voor de gebiedslaag zijn zo gesorteerd dat de gebieden van het grootste gebied naar het kleinste gebied over de kaart worden gelegd.. Hierdoor kunnen de kleinste gebieden door gebruikers worden geselecteerd, omdat ze anders zouden worden bedekt met de grotere gebieden die ermee overlappen.

Gegevens

In dit voorbeeld wordt één enkele gegevensverzameling gebruikt die inline wordt toegevoegd in de editor voor het laden van gegevens.

[Cities]:

LOAD * inline

[

City

Edmonton,Canada;

Victoria,Canada;

Winnipeg,Canada;

Fredericton,Canada;

St. John's,Canada;

Halifax,Canada;

Toronto,Canada;

Charlottetown,Canada;

Quebec City,Canada;

Regina,Canada;

Whitehorse,Canada;

Iqaluit,Canada;

Yellowknife,Canada;

]

(delimiter is ';');

Hoe dit is opgebouwd

1. Voeg de gegevens toe in de Editor voor het laden van gegevens.
  2. Klik op Nieuwe verbinding maken en selecteer Qlik GeoOperations.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik onder Gegevensverbindingen op Gegevens selecteren op uw Qlik GeoOperations-verbinding.

5. Onder Bewerking selecteert u Reisgebieden.

6. Onder Kosten selecteert u Waarde en 60.

7. Onder Kosteneenheden selecteert u Minuten.

8. Onder Transportmodus selecteert u Auto.

9. Onder Gegevensverzameling 1 selecteert u Geladen tabel.

10. Onder Tabelnaam geeft u Cities op.

11. Onder Sleutelveld selecteert u Opgeven en geeft u Plaats op.

12. Onder Geometrietype en geometrieveld selecteert u Benoemd punt en geeft u City op.

13. Selecteer de tabel en selecteer de volgende velden:

• Plaats

• TravelArea

• Cost

14. Klik op Script invoeren.

15. Geef de tabel TravelArea een andere naam.

Kopieer en plak het ingevoegde script vijf keer en wijzig de costValue in 50, 40, 30, 20 en 10.

Uw load-script zou er als volgt moeten uitzien:

[TravelArea]: Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="60", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="50", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="40", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="30", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="20", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities); Load * Extension GeoOperations.ScriptEval(' SELECT City, TravelArea, Cost FROM TravelAreas(costValue="10", costUnit="minutes", transportation="car") DATASOURCE dataset INTABLE keyField="City", crs="EPSG:4326", namedPointField="City" ', Cities);
  16. Laad de gegevens.
  17. In de werkbladweergave voegt u het veld Cost toe als een masterdimensie met de naam Kosten. Wijs de volgende waarden toe aan deze kleuren:

• 10: 0096ff
    • 20: 40ff0c
    • 30: faff09
    • 40: ee8a03
    • 50: ff020d
    • 60: c100ff
  18. Voeg een kaart toe.
  19. Voeg een puntlaag toe met City als dimensie. Stel de volgende eigenschappen in:

• Onder Kleur stelt u de Kleur in op #f8981d.
  20. Voeg een gebiedslaag toe met TravelArea als dimensie. Stel de volgende eigenschappen in:

• Onder Dimensies wijzigt u Label in Reisgebied.
    • Onder Kleuren doet u het volgende:
      • Kleur Op dimensie met gebruik van de masterdimensie Kosten en schakel Bibliotheekkleuren in.
      • Stel Omtrekkleur in op 000000.
      • Stel Ondoorzichtigheid in op 50%.
    • Onder Sortering stelt u Reisgebied in op numerieke aflopende sortering.
  21. Centreer het gebied op de kaart, stel Pannen beperken in op Aangepast en klik op Panlimiet instellen.