Hantera historik för laddningsskript

Visa och hantera appens historik för inläsningsskript i Historik.

I skriptredigerarna Skriptredigeraren och Skriptredigeraren kan du se din historik för laddningsskript i Historik. Den aktuella versionen i Historik uppdateras när du gör ändringar i laddningsskriptet. Du kan spara versioner från den aktuella versionen för att behålla specifika punkter i din historik för laddningsskriptet. Du kan visa och återställa dessa versioner.

När flera användare samutvecklar laddningsskriptet skapas en ny version så snart en ny användare börjar redigera laddningsskriptet. Mer information om samutveckling finns i Utveckla dataladdningsskript tillsammans i delade utrymmen.

Historik i Skriptredigeraren

Skriptredigeraren med historiken öppen, med fyra olika versioner.

I Historik kan du göra följande:

• Skapa nya versioner
  • Ändra namn på versioner.

• Återställa versioner

• Hämta laddningsskriptet från den här tidpunkten i historiken.

• Ta bort versioner.

Anteckning om information

För appar som fanns före 13 december 2022 börjar deras historik när den här funktionen infördes.

För skript kan utrymmesbehörigheter ge dig läsåtkomst till skripthistoriken. Du kan visa och ladda ner versionerna av laddningsskriptet, men kan inte återställa versioner. Mer information om behörigheter för Historik för skript finns i:

Skapa en ny version

Du kan skapa en ny version från det aktuella laddningsskriptet. På så sätt kan du spara versioner för viktiga punkter i historiken.

1. Klicka på Historik.

2. Klicka på Mer på den aktuella versionen och välj Namnge den här versionen.

3. Ange det nya namnet för versionen.

4. Klicka på OK.

Ändra namn på version

Du kan byta namn på versionerna för att de ska vara mer meningsfulla med tanke på de ändringar som gjorts eller laddningsskriptets status.

1. Klicka på Historik.

2. Klicka på Mer på en version och välj Ändra namn på version.

3. Ange det nya namnet för versionen.

4. Klicka på OK.

Återställa versioner

Du kan återställa laddningsskriptet till en tidigare version. När du återställer läggs en ny version till i historiken som innehåller laddningsskriptet från den valda återställningsversionen. Detta garanterar att du inte förlorar någon historik när du återställer en version.

1. Klicka på Historik.

2. Välj en version och välj Återställ den här versionen.

Alternativt kan du klicka på Mer på den version som ska återställas och välja Återställ

Hämta versioner

Du kan hämta en version av laddningsskriptet som en TXT-fil.

1. Klicka på Historik.

2. Klicka på Mer på en version och välj Hämta.

Ta bort versioner

Du kan ta bort versioner från din historik.

1. Klicka på Historik.

2. Klicka på Mer på versionen och välj Ta bort.

Historik för laddningsskript och automatiskt genererade Datahanteraren-skript

Historik sparar bara skript som skapats i Skriptredigeraren. Den inkluderar inte automatiskt genererade skriptavsnitt som skapats av Datahanteraren. Om du exempelvis, återställer ett laddningsskript som innehåller automatiskt genererade skript i ett låst delavsnitt, återställs skriptet utanför de automatiskt genererade delavsnitten till den gamla versionen medan skriptet inuti de automatiskt genererade delavsnitten förblir desamma.