Skapa återanvändbart laddningsskript med QVS-filer

Skapa återanvändbara block med laddningsskript med hjälp av QlikView-skriptfiler (QVS).

Du kan lägga till ett block med Qlik-laddningsskript i en textredigerare och spara det som en QVS-fil. QVS kan laddas upp till Qlik Cloud eller läggas till i en webblagringsleverantör. Du kan också hämta versioner av skript i Historik som QVS-filer. QVS kan infogas i laddningsskript med skript och appar från dina datafiler eller webblagring. På så sätt kan du använda ett enda skript i flera appar och skript. Du kan exempelvis använda en QVS för att:

• Ställa in variabler.

• Definiera subrutiner som används ofta.

• Ställa in färgpaletter.

• Definiera kalendrar.

I Catalog kan du visa uppladdade QVS-filer och filtrera dem med Skript-filter. När du öppnar en QVS-fil öppnas QVS-visaren. Filåtkomst för uppladdade QVS-filer följer utrymmesbehörigheter för åtkomst till datakällor.

Navigera i QVS-visaren.

I hubben kan du öppna en QVS-fil för att visa den i QVS-visaren. QVS-visaren innehåller två avsnitt: Översikt och Förhandsgranskning.

Översikt innehåller information om skriptet och en kort förhandsgranskning av skriptet. Du kan se följande information:

• Ägare: ägaren av skriptet.
  • Skapare: skaparen av skriptet.
  • Utrymme: platsen där skriptet är placerat.
  • Skapat den: datum då skriptet skapades.
  • Filstorlek: skriptets storlek.

Under Snabbvisning kan du förhandsgranska skriptet.

Översikt över QVS-visaren

Översikt över QVS-filen Product.qvs som visar QVS-information och en kort översikt över skriptet.

I Förhandsgranskning kan du titta på skriptet mer i detalj. Du kan öppna sökpanelen genom att klicka på Öppna sökpanelen. Du kan öppna syntaxhjälpen genom att klicka på Hjälp.

Förhandsgranskning i QVS-visaren med sökpanelen öppnad.

Förhandsgranskning

Skapa QVS-filer

Skapa QVS-filer i en textredigerare utanför Qlik Cloud. Historiken för laddningsskript kan också hämtas som QVS-filer.

1. Skapa ett block med laddningsskript i en app eller ett skript.

Genom att skapa ett laddningsskript i en app eller ett skript kan du testa skriptet först innan du lägger till det i en QVS-fil.

Alternativt letar du upp ett block med laddningsskript som du vill återanvända.

2. I en textredigerare kopierar du och klistrar in blocket med laddningsskript som du vill återanvända.

3. Spara laddningsskript som en fil med QVS-filtillägget.

Du kan nu lada upp QVS-filen till Qlik Cloud eller en webblagringsleverantör.

Ladda upp QVS-filer

1. I Qlik Cloud-analys-hubben klickar du på Lägg till nyLadda upp.

2. Välj Skript.

3. Dra dina QVS-filer och släpp dem i dialogen Släpp din fil här.

Eller så kan du klicka på Bläddra och navigera till dina QVS-filer.

4. Välj ett målutrymme för filerna.
  5. Lägg till taggar i QVS-skripten om du vill.
  6. Klicka på Ladda upp.

Redigera QVS-filer

Du kan inte redigera en QVS-fil i Qlik Cloud. Om det krävs ändringar i en fil QVS ska ändringarna göras i en textredigerare och filen laddas upp igen.

Begränsningar

QVS-filer har följande begränsningar:

• inkluderade skript visar de första 50 QVS-filerna som ingår i laddningsskripten. Om det finns fler QVS kommer de att köras när laddningsskriptet körs, men de kommer inte att listas i Inkluderade skript.

• Förhandsgranskning av QVS-filer är inte tillgängliga på mobil.

• Om du tidigare har laddat upp QVS-laddningsskript som en TXT-fil kommer filerna ändå att fungera. Men de kommer inte att behandlas som QVS-filer såvida inte deras filtillägg ändras till QVS.