Navigering Skriptredigeraren

När du öppnar ett skript öppnas det i Skriptredigeraren. Skriptredigeraren innehåller både information om skriptet och dess beroenden samt en redigerare för att redigera skriptet. Skriptredigeraren innehåller två delavsnitt:

• Översikt: ger en sammanfattning av information om skriptet, inklusive information om beroenden, omladdningshistorik och publicerade kopior.

• Redigerare: tillhandahåller textredigeraren för att skapa och redigera skriptet, förhandsgranska skriptet och köra skriptet i sin helhet.

Översikt i Skriptredigeraren

Översikt ger allmän information om ett skript, dess datakällor och exporterade filer. Översikt har följande delavsnitt:

• Sammanfattning

• Meddelanden

• Laddningshistorik

• Publicerade kopior

Skriptredigeraren

Översikt över skriptredigeraren, öppen på fliken Sammanfattning.

Sammanfattning

Sammanfattning ger en översikt över detaljer om skriptet. Du kan se följande information:

• Ägare: ägaren av skriptet

• Skapare: skaparen av skriptet

• Medarbetare: antal personer som bidragit till skriptet. Klicka på Användare för att visa namnen på de som bidragit.

• Historik: antal poster i historiken. Klicka på Senaste 5 posterna för att visa namnen på de som bidragit till de fem senaste posterna. Klicka på Visa för att öppnaHistorik.

• Utrymme: platsen där skriptet är placerat.

• Skapat den: datum då skriptet skapades

• Ändrat den Datum då skriptet senast ändrades.

• Senast ändrad av: användaren som senast ändrade skriptet

• Senaste laddningsdatum: datum för senaste laddning

• Senaste laddningens varaktighet: varaktighet för senaste laddning

• Senaste laddningsdatum: datum för senaste laddning

Anteckning om information

Förhandsgranskning av data (utan UseStore-sats aktiverad) räknas inte som en omladdning för omladdningsinformation.

Sammanfattning har dessutom två ytterligare delavsnitt, Utdata och Indata. Utdata visar de filer som exporteras av skriptet. Visa den fullständiga påverkansanalysen för ditt skript genom att klicka på Öppna påverkansanalys. Mer information om påverkansanalysen finns i Analysera påverkansanalys för appar, skript och datauppsättningar.

Indata listar alla tabeller och deras källa som används av skriptet. Visa det fullständiga ursprunget för ditt skript genom att klicka på Öppna ursprung. Mer information om ursprung hittar du i Analysera ursprung för appar, skript och datauppsättningar.

För poster som anges i Utdata och Indata, klicka på Mer för att visa ytterligare alternativ. Du kan visa påverkansanalysen eller ursprunget för varje objekt. Du kan också öppna objekt på en ny flik.

Meddelanden

Aviseringar anger de aviseringar du kan ta emot för skriptet. Du kan aktivera eller inaktivera dem och välja hur du vill ta emot aviseringarna.

Laddningshistorik

Omladdnings anger historiken över manuella och schemalagda omladdningar för ditt skript. Klicka på Visa för att öppna en logg för omladdningen. Du kan hämta en detaljerad kopia av loggen som en LOG-fil.

Anteckning om information

Förhandsgranskningar och exporter i redigeraren ingår inte i omladdningshistoriken.

Skriptredigeraren-omladdningshistorik.

Publicerade kopior

I Publicerade kopior visas alla kopior av skriptet som skapats under publicering till hanterade utrymmen. Här visas varje kopia och följande information:

• Namn

• Ägare

• Senast ändrad

• Utrymme

• Visas av

Skriptredigeraren-publicerade kopior

Skriptredigeraren öppnad för publicerade kopior.

Klicka på kopian för att öppna den i Skriptredigeraren. Klicka på Mer för att visa ytterligare alternativ. Du kan göra något av följande:

• Lägg till den i en samling.

• Ge den ett nytt namn.

• Visa information om ursprung.

• Visa påverkansanalys.

• Visa schemat för omladdning av kopior.

• Öppna den på en ny flik.

• Ta bort kopian.

Redigerare

I redigeraren kan du skapa och köra ditt dataladdningsskript för ditt skript. Du kan lägga till nya datakällor eller använda befintliga datakällor.

Redigeraren öppen i Skriptredigeraren

Redigeraren öppen i Skriptredigeraren.

Verktygsfältet Redigerare ger enkel åtkomst till skriptverktyg.

Redigerings-verktygsfält
Alternativ Beskrivning
Delavsnitt Visa eller dölj delavsnitt i redigeraren. Med hjälp av delavsnitt kan du organisera ditt laddningsskript.
Sök

Sök och ersätt text i skriptet.

Kommentera/ångra kommentar Kommentera/ta bort kommentarer.
Gör indrag Kod för indrag.
Ta bort indrag Kod för minska indrag.
Hjälp

Aktivera syntaxhjälpläget. I hjälpläget kan du klicka på ett syntaxnyckelord (i blått) i redigeraren och få detaljerad syntaxhjälp.

Ångra Ångra den senaste ändringen (det är möjligt att ångra flera steg).
Gör om Gör om den senaste åtgärden av typen Ångra.
Historik Öppna Historik för att visa historiken över ändringar i skriptet.
Datakällor Öppna Datakällor för att visa tillgängliga datakällor att lägga till i laddningsskriptet
Felsök Felsök Öppna Felsök för att felsöka ditt laddningsskript.
Förhandsgranska data Kör en delvis laddning av laddningsskriptet, med ett begränsat antal rader som returneras per tabell och med ignorering av Store-satser. Klicka på Inställningar för att visa ytterligare inställningar för förhandsgranskning.
Exportera data Kör laddningsskriptet.

Delavsnitt

Med delavsnitt kan du gruppera sektioner i ditt skript. Delavsnitten körs i ordning när skriptet körs. Klicka på Skapa nytt avsnitt för att lägga till ett nytt delavsnitt. Du kan ändra ordning på delavsnitt genom att klicka och dra på ett delavsnitt.

Mer information finns i Organisera laddningsskript

Skript som ingår

QVS som infogats i ditt laddningsskript visas i Included scripts. Det här avsnittet är bara synligt när du har kört Exportera data eller Förhandsgranska efter att QVS har infogats.

Klicka på QVS för att förhandsgranska eller öppna dem. Du kan också klicka på </> där en QVS har infogats i laddningsskriptet.

Förhandsgranska ett infogat skript

Förhandsgranskning av ett infogat QVS-skript under Included scripts.
Anteckning om information

inkluderade skript visar de första 50 QVS-filerna som ingår i laddningsskripten. Om det finns fler QVS kommer de att köras när laddningsskriptet körs, men de kommer inte att listas i Inkluderade skript.

Mer information finns i Skapa återanvändbart laddningsskript med QVS-filer.

Textredigerare

Du kan skriva och redigera skriptkoden i textredigeraren. Varje rad i skriptet är numrerad. Dessutom är skriptet färgkodat efter syntaxkomponenter. Det ursprungliga skriptet innehåller vissa färdiga inställningar för regionala variabler, till exempel SET ThousandSep=, som du kan redigera om det behövs. Mer information finns här Ändra regioninställningar för appar och skript.

Mer information om att arbeta med skript finns i

Historik

I Historik kan du visa och hantera tidigare versioner av ditt laddningsskript.

Hantera historik för laddningsskript

Felsök

Du kan använda felsökningsfunktionerna för att gå igenom skriptexekveringen med hjälp av brytpunkter som låter dig kontrollera variabelvärden och utdata från skriptexekveringen.

Felsöka dataladdningsskriptet

Datakällor

Lägg till data i ditt laddningsskript från Datakällor.

Lägg till data

Du kommer åt datakatalogen under Lägg till data. Datakatalogen gör att du kan ladda data från alla befintliga datauppsättningar som du har åtkomst till. Du kan ladda data från flera datauppsättningar samtidigt med hjälp av datakatalogen.

Ladda data från datakatalogen

Datakopplingar

Under Datakopplingar kan du spara genvägar till de datakällor (databaser eller fjärranslutna dokument) som du använder ofta. Det är också här du startar valet av data att ladda. Dataanslutningar sorteras enligt de utrymmen du har tillgång till.

Mer information finns i Ladda analysdata och Välja data i laddningsskript.

Förhandsgranskning

När skriptet har körts antingen med Förhandsgranska data eller Exportera data kan du se en förhandsgranskning av de laddade tabellerna under Förhandsgranskning.

Förhandsgranskning har tre olika vyer för tabelldata:

• Tabellvy

• Listvy

• Brickvy

Tabellvy

Datavyn visar data i ett tabellformat.

Listvy

Listvyn visar en sammanfattning av information om fälten och deras värden.

Du kan styra vilka kolumner som visas genom att klicka på och välja de önskade kolumnerna. Val överförs inte mellan sessioner. Följande kolumner är tillgängliga:

• Namn: fältnamn

• Datatyp typ av data i fältet

• Distinkta värden: antal distinkta värden i fältet

• Nullvärden: antal nullvärden i fältet

• Exempelvärden: urval av exempelvärden från fältet

• Summa: om fältet är numeriskt, en summa av fältvärdena

• Min: om fältet är numeriskt, det lägsta värdet

• Max: om fältet är numeriskt, det högsta värdet

• Medelvärde: om fältet är numeriskt, medelvärdet

• Median: om fältet är numeriskt, medianvärdet

• Systemtaggar: taggar som lagts till i data med Dataprofileringstjänst

• Standardavvikelse: om fältet är numeriskt, värdenas standardavvikelse

• Positiva: om fältet är numeriskt, antalet positiva värden

• Negativa: om fältet är numeriskt, antalet negativa värden

• Nollvärden: om fältet är numeriskt, antalet nollvärden

• Tomma strängar: om fältet är ett textfält, antalet tomma strängar

• Minimilängd: om fältet är ett textfält, antalet tecken i den kortaste strängen

• Genomsnittslängd: om fältet är ett textfält, genomsnittligt antal tecken per sträng

• Maximal längd: om fältet är ett textfält, antalet tecken i den längsta strängen

• Första sorterade värde: första värdet i ett fält, alfabetiskt eller numeriskt

• Sista sorterade värde: sista värdet i ett fält, alfabetiskt eller numeriskt

• Numeriska värden: antalet numeriska värden i ett fält

• Textvärden: antalet textvärden i ett fält

• Mest frekventa värden: de tre mest återkommande värdena i fältet

• Frekvensdistribution: om fältet är numeriskt, frekvensdistributionen av värdena

Brickvy

Brickvyn visar tillgängliga fält med en grafisk profil av data. Beroende på värdena i fältet kommer varje bricka att visa en av följande visualiseringar:

• En lista över de tre högsta distinkta värdena från fältet med varje värdes instanser.

• Ett areadiagram som visar värdeintervallet med medelvärdet markerat.

Utdata

Utdata visar status för autospara och alla meddelanden som har genererats under skriptexekveringen.

Köra skript

Klicka på Exportera data för att köra skriptet. En dialogruta öppnas, där dataladdningsförloppet och genererade meddelanden visas. Du kan även visa utdata genom att klicka på knappen Utdata.

Se: Köra laddningsskript för att exportera data i skript