Lägga till innehåll i din Excel-rapportmall

Du kan lägga till olika typer av innehåll i din Microsoft Excel rapportmall. Lägg till innehåll som bildplatshållare i diagram, tabelldatataggar, celler formaterade med inbyggda Excel-funktioner och andra format. Innehåll som lagts till med tilläggsgränssnittet får formen av objekt. De här objekten kan läggas till, hanteras och återanvändas i tilläggsfönstret.

Mer information om att komma igång med tillägget, till exempel att aktivera, öppna och koppla till appinnehåll finns i Komma igång med att använda Qlik-tillägget för Microsoft Excel.

Vad kan du lägga till i en rapportmall?

Qlik Excel Rapportmallar fungerar med följande typer av innehåll:

• Tabelldata. Med den här typen av innehåll fylls text och numeriskt innehåll i direkt i cellerna i rapporten. Tabelldata läggs till med taggar. Du kan lägga till följande tabelldata:

Tabelldata. Med den här typen av innehåll fylls text och numeriskt innehåll i direkt i cellerna i Excel-rapporten. Tabelldata läggs till med taggar. Du kan lägga till följande tabelldata:

Mer information om de tillgängliga taggarna som du kan lägga till finns i De olika typerna av taggar.

• Diagrambilder läggs till som platshållarbilder. Platshållarna ersätts med aktuella vyer med Qlik Sense-appdata från den senaste laddningen. Mer information finns i Lägga till diagram som bilder.

• Visst textinnehåll som inte är kopplat till Qlik Sense-appen eller till objekten i mallen. Detta kan vara manuellt införd text, till exempel namn och rubriker. Beräknade celler kan placeras utanför taggstrukturen, så att anpassade formler kan användas på innehåll som finns i taggarna. Tänk på att oförutsett beteende kan inträffa om du för in manuell text felaktigt i mallen.

Använd nivåer och sidor för att automatiskt skapa separata avsnitt och sidor i din rapport och köra slingor och upprepa generering av tabeller och bilddata för ett bestämt antal dimensionsvärden. Se Använda nivåer och sidor för att köra rapportelement i slinga och cykliskt för information.

Objekttyper

Objekt är den primära typen av innehåll som läggs till i en mall. Objekt kan skapas, redigeras och tas bort i tillägget. Du kan lägga till fler än ett av samma objekt i en mall. Du kan skapa följande objekt:

• Diagrambilder

• Diagramtabeller

• Variabler

• Uttryck

• Nivåer

• Sidor

De olika typerna av taggar

I den följande tabellen ser du vilka typer av taggar du kan infoga i mallen och vad varje tagg gör. Använd Qlik-tilläggsfönstret i Excel för att lägga till taggarna.

Tillgängliga taggar som du kan använda i Qlik Excel-tillägget
Typ av tagg Beskrivning Exempel och format
Tabell En enstaka tag som representerar ett helt diagram som har lagts till som en tabell. I utdata genereras varje kolumn på samma sätt som en enskild kolumn. <Table Name>
Kolumn En enstaka tag som representerar en enstaka kolumn som har lagts till som en tabell. Oavsett om en eller flera kolumner läggs till från en tabell så är det underliggande mallobjektet fortfarande en tabell. <Column Name>
Nivå En uppsättning med taggar som representerar en instans av ett nivåobjekt. Mellan öppnings- och stängningstaggarna kan andra taggar läggas till som anger att ett nytt avsnitt (nivå) ska skapas i rapporten, inklusive de här elementen, för varje distinkt element som nivåobjektet baseras på.

<Entity Name_Level>

...

</Entity Name_Level>

Fält En tagg som används inuti en nivåtagg, eller i en cell i ett kalkylblad som definieras av en sidtagg, som ska visa de fältvärden som används för varje filtrerat avsnitt eller sida. <Field Name>
Sida En tagg som visas i namnet på kalkylbladets flik som representerar en instans av ett sidobjekt. En ny sida skapas i rapporten för varje distinkt entitet som sidobjektet baseras på. <Entity Name_Page>
Variabel En enstaka tagg som representerar en instans av en variabel som finns i Qlik Sense-källappen. <Variable Name>
Uttryck En enstaka tagg som representerar en instans av ett uttryck som läggs till mallen som ett objekt. <Expression Name>
Deleterow En tagg som indikerar en rad i en tabell som ska tas bort i den genererade utdatan. Se Ta bort rader med Deleterow-taggen. <deleterow>

Urval i appen

Urval som du gör i Qlik Sense-källappen återspeglas i rapportmallen när du redigerar den. Urvalen tillämpas på förhandsgranskningen som du kan generera från tillägget. Men urvalen återspeglas i utdata från rapportuppgiften i Qlik Cloud. I stället styrs datareduktion i rapportutdata styrs av filter som du skapar i avsnittet Rapporter i en Qlik Sense-app. Se Arbeta med rapportfilter för mer information.

Om du vill ändra urvalen i mallen för förhandsgranskning och platshållare för bilder kan du ändra urvalen i den ursprungliga Qlik Sense-appen och sedan uppdatera rapportmallen. För att se de nya urvalen i Excel klickar du på Ladda igen-ikonen i det övre högra hörnet i egenskapsrutan för objektet. Detta uppdaterar urvalen, men bara i det valda objektet.