Felsökning - tabellrapporter

I det här hjälpavsnittet visas hur du löser vanliga fel som du kan stöta på när du arbetar med tabellrapportering i Qlik Cloud-analys.

Appladdning misslyckas när fil med distributionslista laddas upp

Möjlig orsak

Detta kan bero på ett antal problem med hur slutet av ditt laddningsskript formateras innan du lägger till distributionslistan.

Vanliga exempel:

• Det finns en Exit script-sats i slutet av ditt aktuella laddningsskript.

• Det saknas ett semikolon i slutet av den sista LOAD eller SELECT-satsen i laddningsskriptet.

Föreslagen åtgärd

Med utgångspunkt från exemplen ovan skulle följande lösningar kunna fungera:

• Flytta det nytillkomna Distribution List-skriptavsnittet till en ny plats ovanför Exit script-satsen. Alternativt kan du ta bort Exit script-satsen om detta är rimligt med tanke på ditt användningsfall och skriptkontext.

• Lägg till det saknade semikolonet.

Rapportuppgift: "Det gick inte att skicka till vissa användare".

Rapportuppgiften kan skickas till vissa användare, men misslyckas med att skicka till andra.

Möjlig orsak 1

E-postadressen till dessa mottagare har ändrats i distributionslistan. När du genererar rapporter för varje mottagare som läggs till i rapportuppgiften, söker Qlik Cloud efter e-postadressen i distributionslistan. Om ingen matchning hittas kan ingen rapport genereras för användaren.

Möjlig orsak 2

Ett eller flera rapportfilter som det hänvisas till i distributionslistan hittades inte i appen. Exempelvis:

• Namnet på ett filter ändrades i appen, men uppdaterades inte i distributionslistan.

• Ett filter togs bort i appen, men det fortsätter att refereras till det i distributionslistan.

• Ett filter som det hänvisas till i distributionslistan har ännu inte lagts till i appen.

Föreslagen åtgärd 1

Ett metodtips är att använda grupper för att lägga till användare i rapportuppgiften. Grupper är samlingar med mottagare. När du ändrar e-postadressen för en mottagare som har lagts till i uppgiften som en del av en grupp, genereras och levereras rapporter till den uppdaterade e-postadressen.

Om du behöver lägga till enskilda mottagare i rapportuppgiften tar du bort den ursprungliga användaren från rapportuppgiften och lägger till dem igen med deras uppdaterade e-postadress.

Mer information finns i Skapa en distributionslista för din rapport.

Föreslagen åtgärd 2

Uppdatera filternamn så att de stämmer överens mellan appen och distributionslistan. Lägg till filter efter behov. Om ett filter har tagits bort och inte längre är tillämpligt ska dess referens tas bort från distributionslistan.

Rapportuppgift: "Skickades inte: kunde inte generera"

Möjlig orsak 1

Mallen använder Excel-funktioner som inte stöds för tabellrapporter.

Exempel:

• Visual Basic för program, makron och skript

• Komplement från tredje part

Möjlig orsak 2

Ett eller flera fält i appen är konfigurerade med Alltid ett valt värde, och det finns inga rapportfilter som tillämpas på rapportuppgiften för att välja exakt ett värde för vart och ett av dessa fält.

Möjlig orsak 3

Följande har hänt:

• Du har lagt till data från ett Tabelldiagram från appen i mallen med hjälp av en eller flera kolumntaggar.

• I appen har en eller flera av Tabellkolumnerna inställningen Visa kolumn om tillämpats på den i appen.

• Vid tidpunkten för rapportgenerering är Visa kolumn-villkoren för dessa kolumner inte uppfyllda.

När du lägger till kolumntaggar som är associerade med ett Visa kolumn-villkor för ett Tabelldiagram måste villkoret vara uppfyllt när en rapportuppgift som använder den mallen körs. I annat fall misslyckas rapportuppgiften.

Föreslagen åtgärd 1

Skapa en mall som inte använder Excel-funktioner som inte stöds.

En lista över begränsningarna för Qlik-tillägg för Microsoft Excel finns i Specifikationer och begränsningar för Qlik Reporting Service.

Föreslagen åtgärd 2

Om en app innehåller ett eller flera fält som har konfigurerats med egenskapen Alltid ett valt värde måste du konfigurera dina rapportfilter så att filtren väljer exakt ett värde för vart och ett av dessa fält. De här rapportfiltren behöver tillämpas på rapportuppgiften.

Om ett filter inte innehåller ett värde för de här fälten, eller inga filter är associerade med uppgiften kommer rapportuppgiften inte att fungera.

Föreslagen åtgärd 3

Ta bort kolumntaggarna och lägg till Tabellens diagramdata tillbaka till mallen som en tabelltagg. Då kommer rapportuppgifter som använder den här mallen att lyckas även om villkoret inte är uppfyllt.

Min rapport innehåller inte de data som jag trodde att den skulle innehålla

Möjlig orsak 1

Inläsningsskriptet innehåller en Star-sats och rapporten är inställd på att använda filter.

Möjlig orsak 2

Rapporten migreras från en Qlik NPrinting-mall som använder objektfilter.

Föreslagen åtgärd 1

Omarbeta laddningsskriptet så att det fungerar som avsett utan att använda några Star-satser.

Föreslagen åtgärd 2

Objektfilter stöds inte för användning med Qlik Cloud-tabellrapporter. Omarbeta mallen så att den uppnår önskat resultat utan att använda objektfilter.

Mer information finns i Exportera rapportmallar för Excel från Qlik NPrinting till Qlik Cloud.

Rapportuppgiften har inaktiveras

Möjlig orsak 1

En avsnittsåtkomsttabell har lagts till eller tagits bort i appen.

Möjlig orsak 2

Appen har avsnittsåtkomst och en huvudadministratör har ändrat ägaren till rapportuppgiften. Då inaktiveras rapportuppgiften automatiskt. I det här fallet är det bara den nya ägaren till rapportuppgiften som kan aktivera uppgiften igen.

Föreslagen åtgärd 1

Utvärdera om de datasäkerhetsbegränsningar som definieras i avsnittsåtkomsttabellerna är acceptabla för användningsfallet för rapportuppgiften. Om de är acceptabla aktiverar du rapportuppgiften igen.

Föreslagen åtgärd 2

Ändringar i ägandet av rapportuppgiften kan påverka den datareduktion som tillämpas på enskilda mottagare av uppgiften. Tänk på att om rapportuppgiften är konfigurerad för att skicka rapporter till personer som inte är användare i Qlik Cloud-klientorganisationen, kommer de data de får att vara samma data som den nya ägaren till rapportuppgiften skulle få.

När den nya ägaren av rapportuppgiften har utvärderat konfigurationen och gjort eventuella nödvändiga ändringar kan han eller hon återaktivera rapportuppgiften.

Mer information finns i Tabellrapporter och avsnittsåtkomst.

Microsoft Excel: tom dialogruta visas under autentisering efter distribution av Qlik-tillägget

När en användare försöker autentisera sig för tillägget kan det hända att deras popup-dialogruta är tom. Alternativt kan användaren istället se ett fel i dialogrutan (särskilt 12006).

Möjlig orsak

För att en användare ska kunna arbeta med tillägget Qlik för Microsoft Excel kräver autentiseringsflödet en omdirigering mellan din klientorganisation och identitetsleverantören som finns i en annan domän. Din identitetsleverantör ställer in en Cross-Origin-Opener-Policy med restriktiva inställningar. Följden blir att den domänövergripande kommunikationsdelen av autentiseringsflödet blockeras, vilket förhindrar att inloggningsinformation returneras korrekt till tillägget.

Föreslagen åtgärd

Följande lösning ska utföras av en nätverksadministratör som ansvarar för att konfigurera identitetsleverantörer.

• Ställ in svarshuvudet från din IDP till din dialog till:

Cross-Origin-Opener-Policy: unsafe-none

Mer information finns i den officiella dokumentationen från Microsoft: Office dialog API - Rules and gotchas

Microsoft Excel: statiska bilder visas inte i mallen

Möjlig orsak 1

Som användare har du inte tillräckliga behörigheter i Qlik Cloud-klientorganisationen för att ladda ner bilder från appar.

Möjlig orsak 2

Microsoft Excel har ett smärre problem med synkronisering. Det här problemet påverkar bara webbversioner av Excel för Microsoft 365.

Föreslagen åtgärd 1

Kontakta din huvudadministratör om du behöver få ytterligare behörigheter tilldelade till dig.

Om du är en huvudadministratör, se:

Föreslagen åtgärd 2

Om Redigera/Visa-vyn aktiveras i Excel-menyfliken kommer bilden att bli synlig igen.

Microsoft Excel: mallen ser annorlunda ut efter att ha sparats i macOS och öppnats på nytt i Windows

Framför allt kanske du märker att måtten på statiska bilder är annorlunda. Filen kan också ha olika teckensnitt nu.

Möjlig orsak

Det finns tekniska skillnader mellan hur macOS och Windows visar bilder i Excel-filer. Dessutom kan typsnitt ändras i filen. Standardteckensnitten mellan macOS och Windows skiljer sig åt, och generellt är inte heller teckensnittsstödet detsamma.

Föreslagen åtgärd

Försök att undvika att växla mellan olika operativsystem när du utvecklar din mall. När detta inte kan undvikas (t.ex. vid gemensam mallutveckling) ska du justera Teckensnitt och Teman i Excel-arbetsboken efter behov. De här inställningarna finns i Sidlayout.

Ändringar i bilddimensionerna är svåra att åtgärda, så för rapporter som innehåller bilder bör du överväga att använda samma operativsystem för att utveckla hela mallen.

Webbversioner av Microsoft ExcelmacOS: ”Säkerhetsinställningarna i din webbläsare hindrar oss från att skapa en dialogruta.”

Möjlig orsak

Om du använder en webbversion av Excel på en macOS-dator kan du få det här felmeddelandet när du försöker använda tillägget.

Föreslagen åtgärd

Följande procedur kan skilja sig något beroende på din webbläsare och version.

1. I feldialogen trycker du på OK.

2. Kontrollera om det finns ett blockerat popup-meddelande i URL-verktygsfältet.

3. I webbläsarens verktygsfält trycker du på knappen för att öppna det blockerade popup-fönstret i ett nytt fönster.

Ett nytt fönster ska öppnas

4. Om popup-fönstret öppnas i helskärmsvy kan du ändra storlek på fönstret. Sedan stänger du det.

5. Öppna tillägget på nytt.

För att få en permanent lösning kan du konfigurera webbläsarens inställningar för popup-fönster så att popup-fönster tillåts. I vissa fall kanske du till och med kan blockera andra popup-fönster men tillåta Qlik-tillägget för din klientorganisation.