Bygga rapportmallar med Qlik-tillägget för Microsoft Excel

Qlik-tillägget för Excel är ett Office-tillägg. Med tillägget bygger du rapportmallar som styr vilket innehåll som inkluderas i tabellrapporter från Qlik Sense-appar i Qlik Cloud-analys.

Qlik Sense-appinnehåll kan importeras som bilder, tabeller eller annan tabelldata. Rapportfilter som används för motsvarande Qlik Sense rapportuppgift tillämpas på genererade rapporter.

Att generera rapporter i tabellform i Qlik Cloud-analys är en mervärdesfunktion i Qlik Reporting Service. Med mervärdesfunktionerna i Qlik Reporting Service kan rapportleverans och distribution för rapportutvecklare ske centralt. Hör efter med din servicekontoägare om vilka funktioner som ingår i din Qlik Cloud-prenumeration. I Rapporter från Qlik Cloud-analys finns en översikt på hög nivå av rapporter i Qlik Cloud-analys.

Qlik-tillägget för Microsoft Excel

Menyfliksområde i Microsoft Excel som visar knappen för Qlik-tillägg

I en rapportmall definierar du strukturen i rapporten och data som inkluderas i rapportutdata. En rapportmall använder en enda Qlik Sense-app. Rapportmallen använder taggar och bildplatshållare som representerar data från appen.

Data kan läggas till på ett antal olika sätt inklusive:

• Diagrambilder

• Tabelldata på kolumnnivå från ett diagram

• Variabler som definierats i Qlik Sense-källappen

• Uttryck som använder de inbyggda Qlik Sense-beräkningarna

• Inbyggda Excel-beräkningar tillämpade på tabelldata

Du kan köra rapportelementen i slinga genom fält- och diagramvärden och skapa nya filtrerade avsnitt baserat på de här diskreta värdena. Se Använda nivåer och sidor för att köra rapportelement i slinga och cykliskt .

Hur arbetar jag med tillägget?

Utför stegen nedan för att bygga din mall:

1. Distribuera och installera tillägget. Se Distribuera och installera Qlik-tillägget för Microsoft Excel. Det här steget utför oftast av en administratör om tillägget krävs för hela organisationen.

2. Bekanta dig med gränssnittet och lägg till innehåll i din rapportmall. Se Använda Qlik-tillägget för Microsoft Excel och relaterade ämnen.

När du har förberett din mallfil sparar du den på din dator och laddar sedan upp den till Qlik Sense-appen. När mallen har laddats upp konfigurerar du rapportuppgifter i appen. Detta är hur rapportutdata genereras. Se Rapporter i tabellform med Qlik Cloud-analys och relaterade ämnen för ett fullständigt arbetsflöde för den här processen.

Överväganden om avsnittsåtkomst

Det är viktigt att tänka på hur funktionerna i tabellrapporter interagerar med avsnittsåtkomst. Mer information finns i Tabellrapporter och avsnittsåtkomst.

Gränser och begränsningar

En lista över gränser och begränsningar som gäller vid arbete med Excel-tillägget och tabellrapporter i Qlik Cloud finns i Specifikationer och begränsningar för Qlik Reporting Service.