Ta bort rader med Deleterow-taggen

Att använda Deleterow-taggen i en rapportmall är ett enkelt sätt att ta bort en rad som du inte behöver i din rapportutdata, men måste finnas med i din mall för att den ska fungera korrekt.

När du skapar inbyggda Excel-tabeller i din rapportmall måste din tabell innehålla en tom rad längst ner. Detta säkerställer att Qlik-tillägget för Microsoft Excel sprids till alla inbyggda Excel-formler på alla rader i tabellen. Om du inte inkluderar en tom rad och du lägger till Excel beräknade kolumner eller radsummor kommer formeln bar att tillämpas på den rad där du definierade den och inte på hela tabellen.

Infoga en <deleterow>-tagg i den här tomma raden om du inte vill att en tom rad ska visas i den genererade rapporten.

Om din rapportmall har tomma rader som du inte vill ska visas i den genererade rapporten använder du <deleterow>-taggen. Detta görs ofta för att ta bort mellanrummet mellan tabelldata och summor. Deleterow-taggar är inte obligatoriska. Om du inte lägger till en i den tomma raden får du bara en tabell med en tom rad på slutet.

Du kan också lägga till <deleterow>-taggar under vanlig tabelldata som lagts till från ett Qlik Sense-diagram, eller i valfri rad i mallfilen. Det fyller samma funktion: att ta bort den rad som taggen infogas på.

Exempel

Anta att du har skapat en inbyggd Excel-tabell och vill att den sista, tomma raden (som krävs för att generera korrekt rapportutdata) ska tas bort i den genererade rapporten. Lägg till <deleterow>-taggen enligt nedanstående bild.

Obligatorisk användning av <deleterow>-tagg för att ta bort den sista raden i Excel-tabellen.

Deleterow-tagg infogad längst ner i en inbyggd Excel-tabell

I den genererade rapporten kommer tabellen att visas som i nedanstående bild.

Genererad rapportutdata efter att <deleterow>-tagg i mall använts

Utdata genererad genom att använda Deleterow längst ner i en inbyggd Excel-tabell.