Ta bort innehåll från en Excel-rapportmall

Du kan ta bort ett objekt från rapportmallen och från listan över tillgängliga objekt som visas i tilläggsfönstret.

1. Välj den cell där objektet läggs till.

2. Klicka på Ta bort längst ner i tilläggsfönstret.

Då tas taggarna eller förhandsgranskningsbilden och objektet bort från motsvarande objektlista.

Om du i stället använder Excel-funktioner för att ta bort ett objekt kommer det inte att infogas i den genererade rapporten. Men objektet kommer fortfarande att visas i listan över tillagda objekt. Detta innebär att du enkelt kan lägga till objektet igen senare.

Ta bort tabellkolumner

För diagramdata som läggs till kolumnen som en tabell kan du ta bort kolumner från mallen. Navigera till cellerna i kolumnen som du vill ta bort, markera alla dess komponenter och ta bort eller radera innehållet i cellerna.

Att ta bort kolumner från mallen tar inte bort kolumnerna från tabellobjektet, så du kan använda tillägget för att återställa kolumner vid behov.