Lägga till diagram som bilder

Du kan lägga till ett diagram som en bild i Excel-rapportmallen. När rapportutdata genereras placeras en bild av diagrammet i den valda cellen. Diagrammet kommer att använda data från appens senaste laddning.

En diagrambild läggs till som platshållarbild som representerar en ögonblicksbild av hur diagrammet ser ut i mallskaparens aktuella session. Detta kan omfatta urval som gjorts i appen. Det är viktigt att komma ihåg att urvalen i ögonblicksbilden av diagrammet inte tas med i rapportutdata. Datareduktion styrs i stället med rapportfilter. Mer information finns i Urval i appen och Arbeta med rapportfilter.

1. Klicka på Diagramobjekt-ikonen på den övre verktygsraden i tillägget.

2. Klicka på Lägg till diagram. En lista med tillgängliga diagram visas. Utöka arket som innehåller det diagram som du vill lägga till och klicka på Plus-symbol-ikonen för att lägga till det.

Fliken Diagram i Excel-tillägget, där du kan lägga till ett nytt diagram eller titta igen på ett diagram som du redan har lagt till

Fliken "Diagram" i Exceltillägget. Härifrån kan du lägga till/modifiera befintliga diagram som du har lagt till, eller lägga till ett nytt diagram
  3. Utöka arket som innehåller det diagram som du vill lägga till. Du kan söka i diagrammets namn för att förfina listan över ark vid behov.

4. Klicka på Plus-symbol-ikonen för att lägga till diagrammet.

Du kan förhandsgranska diagrammet direkt i tillägget innan du lägger till det genom att klicka på diagrammets namn.

Välj ett diagram som du vill lägga till i mallen som en bild

Välj det diagram som du vill lägga till i mallen från de tillgängliga diagrammen som listas av apparket
  5. Diagrammet läggs till och inställningssidan för bilden visas. Vi rekommenderar att du anger ett unikt Namn för tabellen så att du kan identifiera den i tillägget om du senare behöver ändra dess inställningar.

Ändra storleken på bilden som du brukar göra med Excel-bilder. Använd Zoom-inställningen i tillägget vid behov.

Välj ett diagram som du vill lägga till i mallen som en bild

Diagrambild som har lagts till i rapportmall

Titta när du vill igen på ett diagram som du har lagt till om du vill modifiera dess konfiguration, hitta det i arbetsboken eller lägga till en instans till av det i arbetsboken. Klicka på Diagramobjekt-ikonen i tillägget för att öppna ingångssidan för Diagram och klicka på Högerpil för att navigera till den cell där det är infogat. Justera valfri inställning i tillägget vid behov.