Konfigurera uppgiftsbaserad rapportgenerering

Skapa en uppgiftsbaserad rapportkonfigurering i Qlik Sense för att hantera generering av tabellrapporter centralt med utdata för flera mottagare. Uppgiftsbaserade konfigurationer är utformade för användningsfall med burstrapporter. Generering kan utlösas manuellt eller efter ett schema. Rapportgenerering styrs av ett antal byggstenar. Alla byggstenar listas i avsnitten nedan.

Rapportuppgifter

Rapportuppgifter styr schemalagd rapportgenerering via e-post eller till en fjärrmapp. Du kan också köra en rapportuppgift manuellt om rapporter behöver genereras omedelbart. En rapportuppgift länkar mallen som du har byggt och de rapportfilter du önskar. Användare från din distributionslista läggs till i rapportuppgiften individuellt eller som medlemmar i grupper.

Mer information finns i Arbeta med rapportuppgifter.

Filter

Rapportfilter styr vilken datareduktion som tillämpas på rapporter som genereras från en rapportuppgift. Ett rapportfilter är en dynamisk entitet som kan omfatta variabler och uttryck. Använd rapportfilter för att tillämpa ett användningsfall med burstrapporter.

Mer information finns i Arbeta med rapportfilter.

Distributionslista

Distributionslistan är en samling med alla mottagare och grupper av mottagare som du kan lägga till i en rapportuppgift. Innan du skapar en rapportuppgift behöver du definiera appens distributionslista. Detta kan anges från en uppladdad fil eller manuellt i laddningsskriptet.

Mer information finns i Skapa en distributionslista för din rapport.

Mallar

Rapportens struktur definieras i en rapportmall. Mallar byggs med Qlik-tillägget för Microsoft Excel och laddas sedan upp i Qlik Sense-appen.

En mall används som bas för rapporter som genereras från en rapportuppgift. Rapportuppgifter konfigureras av en rapportutvecklare och kan köras manuellt eller enligt ett schema.

Rapportmallen används också för att definiera strukturen för en rapport på begäran. Rapporter på begäran är ett alternativt sätt att generera rapporter. Rapporter på begäran baseras inte på en rapportuppgift. Mer information finns i Arbeta med rapporter på begäran.

Mer information om rapportmallar finns i: